Tofas Team

Tam Versiyon: ah slx rampada yaktın bizi...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
öncelikle iyi geceler arkadaşlar,

bugün Eskişehirin en yüksek yeri olan Şahin tepesi mevkisindeki bi parka gitmeye karar verdik ailecek iki araba..

Arabanın başına babam geçti.tam en dik yerde yaklaşık %40 lık bi rampanın zirvesinde önümüzdeki honda civic bizi durmak zorunda bıraktı..

araba daha sonra o rampadan kalkamadı.Gaz veriyoruz tekerler pati falan çekmiyor.Direk gücü yetmediğinden tak stop ediyodu.Benzine aldık arkadanda ben ve eniştem ittire ittire arabayı zar zor hareket ettirdik.

Söyleyin Allah Aşkına bizim araçlarla ilgili bi sebepmi? Aynı yerden Peugeot 206 1.4 ile zorlanarakta olsa kalktık..

sizce aracın neresine baktırmalıyız? %40 lık bi rampa lpg ve i.e

Aracımdan şu an soğumuş durumdayım gerçekten derinden üzüldüm :'(
sadece araba çalışırken el frenini çekip ara gazıyla deviri yükseltsen bir sorun kalmazdı sanırım..hocam senin bahsettiğin araç 1600 motor..rampa filan dinlemez çıkar..sakın arabandan soğuma...
Daha önce hiç böyle birşey başıma gelmedi ama nereye sürdüysem en kötü ihtimallerle 1 vites çıkartır yani...

Acaba sorun mu var? Örneğin baskı balata?
abi baskı balatada olması zor biraz.öyle olsa araba bağırır gitmezdi heralde bu direk stop ediyor.. 3-4 kere denedi olmadı sonra benzine aldık araba kendini az biraz toparladı ama ittire kaktıra çıkardık. %40 belki daha fazla dimdik rampa ve zirvesindeyiz.kaptıramadık direk orda durduk sonra kalkamadık zaten Frown
(02.08.2010, 00:09)tofasci yazdı: [ -> ]abi baskı balatada olması zor biraz.öyle olsa araba bağırır gitmezdi heralde bu direk stop ediyor.. 3-4 kere denedi olmadı sonra benzine aldık araba kendini az biraz toparladı ama ittire kaktıra çıkardık. %40 belki daha fazla dimdik rampa ve zirvesindeyiz.kaptıramadık direk orda durduk sonra kalkamadık zaten Frown

Yok abicim 40 derecelik bir rampada bizim kuşlar hakkını verirdi...Hoş dediği gibi belki sıfır devirde zorlandı...

[Resim: adszpq.png]
biraz yüksek devri denediniz mi hiç??
bu rampa çok hatrı sayılır nadir rampalardan çizdiğin rampanın tam tepe noktasındaydık abi.Başka neden olabilir baskı balata hariç ?
(02.08.2010, 00:16)karam1977 yazdı: [ -> ]biraz yüksek devri denediniz mi hiç??

yok aragazı yapmadık.Direk El freni bırakıp debriyajı kaldırıp gaza yüklendik.
bencede arabada önemli bir sorun yoksa el freni çekilip şöyle bi 5000 devirde fln kaldırılmaya çalışsa kalkar bence
başka zamanlar bu tarz sorunlar yaratmıyorsa mesele yok demektir..sonuçta lpg benzinle aynı performansa sahip değil..buna benzer çekiş problemleri sürekli oluyorsa o zaman sorun aramak lazım bence..
(02.08.2010, 00:22)karam1977 yazdı: [ -> ]başka zamanlar bu tarz sorunlar yaratmıyorsa mesele yok demektir..sonuçta lpg benzinle aynı performansa sahip değil..buna benzer çekiş problemleri sürekli oluyorsa o zaman sorun aramak lazım bence..

yok ilk defa böyle bi rampada oldu..Normalde çıkarken sorun yok.Hatta uzun yolda 5 le sıyırdığı rampalar dahi oluyo.Arabanın çekişi falan çok iyi.
Sayfalar: 1 2 3 4