Tofas Team

Tam Versiyon: aracı bir şey sıkıyor ve sağa çekiyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
selamın aleyküm 97 Şahin s aracım bazı zamanlar  araba soğukken bazı zamanlar soğuk olmadığında dahi sanki arabayı bir şey tutuyormuş gibi gitmiyor vitesten alıp boşa aldığımda durma noktasına geliyor ve aşırı şekilde sağa çekiyor. sağ fren diskinden şüpheleniyorum. sizce sorun nedir?
Aleyküm selam. Fren diski balatası değil. Ön sağ fren merkezi içinde piston var. Onun tamir takımı değişmesi gerekiyor. Bu işlemi frenci yapıyor. Motor tamircisi değil :ok
Genellikle araç soğukken bu problem olur. Tecrübeyle sabit.
Mekanikçilerde Yapar.Normalde Belirli Aralıklarla Kaleperin Bakımı Yapılmalı. Normalde Sen Frene Basınca Kalepere Hidrolik İtiliyor. Haliyle O Hidrolikte İçindeki Pistonu Balataya Basıyor.Bunu Bir Nevi Yay Gibi Düşün Sen Bastıkça Piston Balatayı İtiyor.Bırakınca Balata Geri Salıyor Kendini.Fakta Senin Araçta Sanıyorum ki Kaleper İçindeki Pistonun Etrafındakı Kaucuk Özelliğini İtirdi Gibi.Yani Muhtemelen Toz Pisliği İçine Aldı ve Şıkıştı Kendini Geri Salmıyor.

Mekanikçiye Git ve Kontrol Ettir.sonrasında Eğer Diskler Eşit Şekilde Yenmişse Sorun Yok Fakat Eşit Yenmemişse Disk Değişimi Öneririm. 
Balatalarıda Kontrol Edin Bi Taraf İyi Bi Taraf Kötü Olmasın.Son Olarak Fren Hidroliğinide Değiştirmeni Öneririm.
teşekkür ederim abiler