Tofas Team

Tam Versiyon: Gaza ilk basışta devir düşüyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar, rektefiyeden sonra pek kullanma şansım olmamıştı. Şu ara farkediyorum ki, gaza ilk basışımda çok kısa süreliğine devir düşüyor, o an iyi yüklenirsem toparlıyor. Yoksa stop edecek gibi oluyor. Gaza direkt yüklenerek bassam sorun yok. Ama normal kalkış için normal basarsam dediğim gibi oluyor.

Sanki yeterli derecede gaz gelmiyormuş gibi. Ama geçen dedemin araba için de yazmıştım, bizimkinde de var, egsoz afedersiniz yellenme sesi gibi ses çıkarıyor.

Bir de yolda sabit hızla gidiyorum, gaza uyguladığım baskı da aynı ama araba öksürür gibi oluyor ara ara. Seke seke gidiyoruz bir müddet, sonra normal gidiyoruz. Yüksek hızlarda sorun yok.

Bizimkinin de mi egsoz tıkalı, sorunlu falan acaba? Yoksa rektefiyeden sonra gaz ayarı mı bozuldu, başka bir sıkıtı mı oluştu motorla ilgili?
Muhtemelen sorunun karburatorde.yeterli miktarda vakum saglamadigi icin kalkista gazi cekemiyor.
(21.12.2012, 04:01)muratselvi1980 yazdı: [ -> ]Muhtemelen sorunun karburatorde.yeterli miktarda vakum saglamadigi icin kalkista gazi cekemiyor.

motorun sarsıntılı çalışmasına da sebep olur mu karbüratör ayarsızlığı peki? karbüratör arabayı almadan gözümüzün önünde komple yenilenmişti içi.
gaz ayarı yetersiz gibi gazı çok kısık gibi duruyor
Öncelikle bi ateşleme sistemine göz atman lazım sonrasında iyi bir gaz ayarı o ölçüme bağlı olarakda zaten sübab ayarı olması gerekiyorsa gazcın seni bilgilendirir .
(21.12.2012, 04:33)aykutc yazdı: [ -> ]
(21.12.2012, 04:01)muratselvi1980 yazdı: [ -> ]Muhtemelen sorunun karburatorde.yeterli miktarda vakum saglamadigi icin kalkista gazi cekemiyor.

motorun sarsıntılı çalışmasına da sebep olur mu karbüratör ayarsızlığı peki? karbüratör arabayı almadan gözümüzün önünde komple yenilenmişti içi.

Hava ayarinin iyi olmamasi veya hava almasi sarsintili calismayada yol acabilir..en iyisi gazciniza gidip guzel bir ayar yaptirmaniz.
çok hava alıyor olabilir birde ateşleme sistemi meksefe platin tevzi makarası iyi bir gaz ayarı
Aracın hava alıyor karbüratörü kontrol ettir burda sorun yoksa sol farın arkasına giden ucu yarım bantla lpg ayarı ona göre yapılsın
Sağolun arkadaşlar. Dediğin yer bantlı mustafa. Ama rektefiyeden sonra gaz ayarı yapılmadı. O haliyle tekrar yaptırayım o zaman.

Peki şöyle bir sıkıntı da var, o da aynı sorunla mı alakalı sorayım size. Trafik yavaşladı diye ayağımı gazdan çekiyorum ya, yavaşlayacağı yere pat diye kesiliyor araba, tamam toplasın o zaman diyip biraz gaza basarsam bu sefer de kafa atıyor. Hatta başta kafa atmıyor 1 metre falan gidince 1-2 kafa atıp toparlıyor. Toparladıktan sonra açılınca çekişi falan çok iyi. Ama toparlayana kadar hızlanması çok yavaş. Sanki gaz gelmiyor da gidemiyor, gelse gidecek gibi.

Bir de, çok az birşey bile ayağımı gazdan çeksem hemen devirden düşüyor araba, tekrar gaza bastığımda zangırdıyor, mecbur vites küçültüp tekrar yükseltiyorum.
Gaz ayarının üzerinde duruyorum bende. Yakıt sisteminde gibi duruyor problem. Gaz ayarından başla işe,
Bide imkanın olursa benzinde dene, aynı şeyi yapıyor mu ?
Sayfalar: 1 2 3