Tofas Team

Tam Versiyon: Krank Mili Gezmesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar dün seyir halindeyken araba stop etti. Gazda çalışmadı. Benzinde çalıştırdım değişik bir ses geliyordu. Ben de hemen sağa çekip ustayı çağırdım. 2 bobinin attığını söyledi. Çekici ile sanayiye çıkarttık. Bobinleri değiştirdi. 150 malzeme 150 işçilik aldı. 2 gün önce triger kayışı kopmuştu. Neyseki pistonları eğmediği için 600 liraya çözebildik. 2 gün önce arabayı alırken bi eksiği var mı dedim yapılacak. Yok şu an sıkıntı dedi üstüne bobinler attı ertesi gün. 

Sizce ustam iyi değil mi? Bobinleri önceden kontrol etse göremez miydi? Bobinleri yaptırdıktan sonra arabayı almaya gittiğimde krank milinin gezdiğini yakında en az 5 bin lira masraf çıkaracağını söyledi. Debriyaja basınca ses geliyormuş öyle söyledi. Sat arabayı motoru indirdiğimizde kranklar gitmiş olursa 7-8 bin liraya kadar çıkabilir masrafın  dedi. 

Söylediği fiyatlar mantıklı mı? Krank milinin gezdiğini anlamak için ne yapmam lazım? Tavsiyeleriniz neler? Kolay gelsin herkese.
Grank gezmesi hilal düşürürse olur Grank gezmesini anlamanın tek yolu araba sıcakken marş basmıyor motoru çeviremiyorsadır sende böle sorunlar varmı? Hilal düşmesinin sebebide pistonların dengesiz çalışması 
Yok hayır böyle bir problemim yok.
4 sene öncesinden iki konu linki atıyorum oradaki yorumları incelersin :ok

http://www.tofasteam.com/konu-krank-gezmesi-40247
http://www.tofasteam.com/konu-krank-degisimi-36200
(31.03.2022, 19:46)Ehlenvesehlenn yazdı: [ -> ]Yok hayır böyle bir problemim yok.

Yağ çubuğunu çek bak aşınma varmı ucunda 
gezi ayında boşluk var senin. ama bu boşluğun ne kadar? eğer çoksa evet sökülür motor ha alttan yapılır mı yapılması gerek oda var. yok yapılmaz motor inerse 8 milyar gider. sonuçta bir ömrü var motorun.
0.050 gezi ayı tak devam et