Tofas Team

Tam Versiyon: Kafama Takılanlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese Merhaba

Bugün kalorifer peteğini söktüm fakat alüminyum mu bakır mı anlayamadım simsiyah kurum kaplamış SRF yazıyor üzerinde su giriş plastik borusuda kırıldı,alüminyum olduğunu düşünüyorum ama elime ağır geldi lafı uzatmadan musluk markası tavsiyeniz varmıdır.

Bir diğer kafama takılan Karter valf hartumu hava filtresinin içini terletiyor öyle çok abartılı değil fakat benim kafama takılıyor o hortumu ortadan kesip bir filtre taksam sorun olurmu.
Peteğin resmini görürsek bakır mı alüminyum mu daha rahat konuşuruz abi musluk genelde mita bulursun piyasada

Havalandırma hortumunun aşağıda motorda bağlandığı yerde şu tank var sök bi temizlik yap buna yine de devam ederse krank filtreleri var küçük açık hava filtresine benzer ondan takabilirsin

[Resim: sahin-kartal-dogan-slx-karter-havalandir...508800.jpg]
Yanıt için Teşekkür ederim,ayrıca yanıtlayamadım kusura bakma dün hastaneden kardeşim taburcu oldu gelirken radyatör ile musluk almış onu görünce benim üzerinden çıkarttığım petek bakırmış neyse kardeşim aldığı için yeniyi takacağım fakat musluk farklı çıktı üzerinden çıkan sanıyorum kapalı kalmış pas kireçlenme dolayısıyla görev görmüyormuş.

Diğer karter valfini söküp temizliyeceğim filtre ise hortumun üzerine takabileceğim hava yine geçsin fakat terleme filtrede kalsın istiyorum nasıl bir filtre almalıyım fikrin varmı.
@Falcon417
Merhaba ,
. Mustafanın attığı karter havalandırma derinin ağız kısmına biraz bulaşık teli  koparıp koyarsan terletme yağlanma vs çok daha az olacaktır .

*demirinin

. Benim motor sıfır sıkıntı yok ama şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum .
. Karter havalandırma hortumuma plastik bir vana takıp hava geçişini azaltmayı düşünüyorum .
. Karbüratör içi vakum artacağından olumlu etki alırım diye tahmin ediyorum .

Gaz hortumundaki vanalar gibi
Motor yeni ise denemek gerekir,bende yağ yakma yok fakat hava filtre kazanı zamanla yağlanıyor bulaşık teli olabilir filtre bulabilirsem daha temiz olur diye düşünüyorum.
@"kamilbey1"
Abi bakır petek çok kıymetlidir ve temizletilip sıfır kondisyonuna getirmek mümkündür sakın atma onu temizletir geri takarsın yeni alınan alüminyum ise kullan at tip malesef tıkanınca direkt çöpe gidiyor

Krank hava filtreside açık filtreye benzer tipte oluyor googleda aratınca karşına çıkacaktır görünüşü şöyle ürünün

[Resim: motor-krank-hava-filtresi-mavi__0221930197296576.jpg]
Bu kartel havalandırmayı iptal edip yani boşa salıp senelerdir kullanan varmı acaba ne tarz eksileri var ?
@Hasanbey Sıcak yağ buharı çekişi olumsuz etkiliyor ama uzun zamandır kullanan var mı bilemiyorum sökünce bi tık araba rahatlıyor ama Smile
@Falcon417   benimkinde  yağ buharı filan olmuyor ama sibobları yağlıyor diyorlar ne alaka bilemedim siboblar zaten yağ içinde artısı yoksa sarkıtmak lazım 🙂
@Hasanbey 
Ağustos ayından beri öyle kullanıyorum hortumu söktüm ucun hortum takıp araya saldım çekişte gaz yemede falan sorun yok fakat o buharın kokusunu alıyorum bir sıkıntı yok.

@Falcon417  

Bakırın kıymetini biliyorum atarmıyım Smile  Fakat kardeşim hastaneden çıkıp petek musluk getirince mecburen taktım Fakat sanıyorum musluk farklı çıktı (resim) arabanın üzerinden anladığım musluk tam açılmıyor pas kireç herhalde dedim yeni taktığımda o vaziyette musluğa bağlanan teli kestilermi acaba çok az açılıyor olmadı teli sökeceğim bir aparat takıp elle açıp kapatacağım.

O attığın filtreyi gördüm ama öyle istemiyorum şöyle düşün benzin otomatiğinin önünde benzin filtrsi gibi araya takayım yine hortumun ucunu filtre kazanına bağlıyayım.
[Resim: tof.jpg]

[Resim: tofa.jpg]

Not Resimleri kırpmaya çalışıyorum umarım sorun olmaz.
Sayfalar: 1 2