Tofas Team

Tam Versiyon: Kışın Akü Bitmesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
(18.03.2022, 21:03)Falcon417 yazdı: [ -> ]Akü eğer soğuk motorda marşı çeviremiyor da ısınınca sorun çıkarmıyorsa sorunlu olabilir elektrikçiye götürürsün cihaza bağlatıp akünün durumunu öğrenebilirsin

Sn Mustafa bey haklısınız. Akünün gücü mutlaka ölçülmeli. Aracı aldığımda araç üzerinde Mutlu akü vardı ancak hiç memnun değildim. Araçta neredeyse %0 elektrik kaçağı olmasına rağmen şarj tutmama sorunu yaşamaktaydım.

Oysa kutup başlarını periyodik olarak temizliyor, sülfatlaşmaya karşı akü bakımını düzenli olarak yapıyordum. Marş motoru da kısa süre önce komple bakımdan geçmişti.

Bu kış kar yağmadan önce aküyü söktüm, evimde günde en az 2 saat olmak üzere şarj cihazına bağladım. İndikatör yeşil yanmasına rağmen ilk marş'da akü ciddi güç kaybetti ve aracı çalıştıramadı. 

Daha önce VW Transporter T4 2.4 araçta Boss marka akü kullanmış memnun kalmıştım.  Bu memnuniyete binaen 500 TL'ye imalatçısı da bizim orada olan Boss marka 60 amper akü aldım.
@Falcon417 akü 2 senelik abi bi baktırmakta fayda var dedigin gibi
Geçen Bende Kameraları Açık Birakmışım AKü Bitti Ama 11 Volt Cıvarıydı. Marşı Yemedi Normalde Akü 8 9 Voltlardayken Dörtlü Hızlı Yanip Sönüyor. Eğer Sende Böyle Birşey Yoksa Muhtemelen Voltaj Çok Düşmemiş Park vs Yanar Ama Kısık Yanar. Eğer Park Açık Marş Yaparken Kısılıyorsa Muhtemelen Mefta Olmuştur Akü
Sayfalar: 1 2