Tofas Team

Tam Versiyon: 30/1-B Cezasi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaslar selam e devlette yeni gordum 15 gun once
30/1-B cezasi yazmislar.Cam filmi yok abart egzozdan yedik kesin ama kimse durdurmadi plakaya yazmislar arac men olmusmudur? Cezayi odeyip kurtuluyomuyuz bu durumda ?
Cezayı öderseniz bir sorun olacağını zannetmiyorum.
(14.03.2022, 04:34)TÜRK_EGiNLi yazdı: [ -> ]Cezayı öderseniz bir sorun olacağını zannetmiyorum.
Cezayi internette aratinca arac trafikten men edilir yaziyo ogrenmek icin notere gitmek gerekiyomus e devletten kaldirmislar.
bu cezayı kim nasıl yazmış? adrese gelmedimi?
(14.03.2022, 21:19)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]bu cezayı kim nasıl yazmış? adrese gelmedimi?
E devlette sans eseri gordum isten gelirken polislerin yanindan gectim biri plakaya bakip yazmis iste
Ceza açıklamasına göre(30/1-b trafik cezası için sürücüye 20 ceza puanı uygulanır.
Araç Trafikten Men edilir.
Bu maddeye istinaden trafikten men edilen araçlara, bozukluk veya eksikliklerini gidermek üzere ek-33 düzenlenmek suretiyle yedi iş gününe kadar izin verilir.
Süresi sonunda gerekli şartları sağlamadığı tespit edilen araçlar trafikten men edilir. Bu araçlara tekrar izin verilmez.
Ancak, bulundukları yerde gerekli şartları sağlamaları halinde trafiğe çıkarılmasına müsaade edilir.

Benim buradan anladığım cezayı ödersiniz,Ancak bir çevirmede veya sorgulamada daha önce ceza yediğiniz gözükür suça neden olan eksikliği düzeltirseniz problem olmaz lakin boşverirseniz ceza yer ve aracınız bağlanır.
dediğin ceza maddesini basıklıktan yazarlar genelde trafik polisi durdurup yazar ceza makbuzu ve ayrıyeten men kağıdı verir 7 gün izin verir düzeltmek için durdurup yazmadılarsa ve men kağıdı yoksa elinde men olmamıştır cezayı ödersin sadece 
benim arkadaşı men ettiler basıklıktan aracı kaldırıp götürdü men kağıdıyla polis tamam meni kaldırdım demiş kaldırmamış sonra unuttuğundan herhalde birkaç ay sonra çevirmede başka bir polis söylemiş araç hala trafikten men düzelttir diye
eğer egzozdan yediysen 30-1 b cezasını aracını durdurmadığı için bağlayıp götürmemiştir egzozu sök tak yapacak birisi bul egzozcu tüvtürkten tespit muayenesi randevusu al bedava zaten para vermiyorsun orda sana trafiğe uygundur diye kağıt verecekler onlada trafik şubeye gidip ver menini kaldırıyorlar eğer aracın dip basıksa muayenedeki kanala giremezsin kanalın kenarında yükselti var ora değersen seni yollarlar arabanı yükselt gel diye eğer basıklıktan kanala girmezse araba takoz attır şasecide git gir çık yap maksimum 2-3 saatini alır bu işlemler bende yakın zamanda egzozdan ceza yedim geçen hafta cumartesi gecesi bidaha polis durdurursa durmucam arkandan sabaha kadar yazsın ceza
Bu Egzoz cezası ne kadar oluyor tam olarak? 
(20.04.2022, 20:18)BLue_HaVvk yazdı: [ -> ]Bu Egzoz cezası ne kadar oluyor tam olarak? 

çok para hem polis yazıyor hem de çevre ve şehircilik bakanlığından 3 bin tlden fazla ceza geliyor
Sayfalar: 1 2