Tofas Team

Tam Versiyon: Rektefiye sonrası yüksek devirde şıkırtı sesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar aranıza yeni katıldım. 400 Kilometrede 4 litre yağ eksilten ve benzinde gaz kesince stop eden motorum geçen ay rektefiye edildi ve karbüratör yapıldı. Çok şükür bu sorunlar çözüldü ve yakıt tüketimim iyileşti fakat 2 sorunum var. Motoru yapan ustaya gösterdim normal dedi, başka bir gün 2. kez gittim ve aracı bıraktım iyice kontrol etmesi için ama yine normal dedi. Ben de sizlere sormak istedim.

1. sorunum sabah soğuk çalıştırmada motor 1. marşta çalışıyor gaz veriyorum ve gazı sabit tutuyorum stop ediyor. Bu esnada debriyaja da basıyorum, basmasam da fark etmiyor. 2. marşı veriyorum yine çalışıp stop ediyor, pedala çok basmıyorum ki boğmamak için. 3. marşta stop etmiyor, motor sıcakken de sorun yok bujiler de yeni değişti ve ateşlemesi çok iyi çok hızlı marş alıyor motor.


2. sorun bu diğer sorundan daha önemli sanırım. 1.5 ve sonra ki devirlerde vites farketmeksizin motordan bir şıkırtı sesleri geliyor. Motoru yapan usta bir sorun olmadığını söyledi bu konu hakkında. Ama bu ses rektefiye öncesinde yoktu. Görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler.
Tanuşma  konusu açmalısınız