Tofas Team

Tam Versiyon: Dirençli Ateşleme vs Dirençsiz Ateşleme?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
90 model Doğan L kullanıyorum ve kırmızı kapaklı elektronik ateşleme mevcut araçta. Yaklaşık 4 senedir distribütör kapağı, buji, buji kablolarının değişmediğini öğrendim. Bujiler hakkında burdan öğrendiğim bilgilerle ecnebilerin forumlarında buji tercihlerine bakarken dirençli buji dirençsiz buji karşılaştırmasın denk geldim. İnsanlar 2 ye bölünmüş durumda hihihi . Bir kısmı dirençli parazitleri engelleyip stabil bir ateşleme yaptığını düşünerek dirençlileri savunuyor. Dirençsizleri savunanlar ise daha yüksek voltaj geçtiği ve rötara uğramadığı  için dirençsizleri savunuyor.

Sizin bu konu hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum. İyi forumlar Blush
İridyumu tek geçerim dirençli dirençsiz çok takılmıyorum ama ateşlemede verim alabilmek için iridyum lazım sıfır araçların üzerinde de iridyum geliyor bi de böyle düşün
Kullandığın buji de dirençli. Dirençsiz iridyum bujiler F1 vb. yarış araçlarında kullanılıyormuş. Dirençli bujiler; bazı platinli sistemden elektronik ateşleme+iridyuma geçenlerin( Örnek olarak W7DC den WR7KI33S e geçenlerin) parazit sorunlarını azaltıyormuş. Daha fazla güç almak için dirençli bujinin seramiğini ısıtıp içindeki direnci söküp yerine bakır kablo kesip koyanlar varmış.
Denemen lazım normal bir bujiyle yapabilirsin iridyuma kıyamazsın çok pahalı çünkü Smile