Tofas Team

Tam Versiyon: Dedemin Kartal S Egsoz zırtlıyor: Motor mu, egsoz mu, lpg mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar. Konuyu nereye açacağımı bilemedim kusura bakmayın.

Bizimki gibi, dedemde de bir kartal s var. 2 ay önce motor rektefiye oldu, karbüratör baştan sona temizlendi, tüm parçaları orijinaliyle sıfırlandı falan. Manifolt tarafında bir çatal varya egsozla alakalı, o da değiştirilmişti.

Fakat arabada şöyle bir sorun var. Egsozdan abart egsoz gibi ses geliyor. Daha doğrusu zırtlıyor araba Smile Rektefiyeden sonra tek gram motor sesi yok arabada. ama egsoz sesi var sadece.

Şimdi ses sorun değil de, aldım kullandım biraz arabayı kalkıştan biraz sonra silkeliyor araba ve ani bir şekilde açılıyor sonra tekrar kesiliyor. Açıldığında çekiş harika, sonra tekrar tıkanıyor gibi. Sanki o sıkıntı olmasa araba uçacak gibi (Benzinde denemedik çünkü benzinde zaten düzensiz çalışıyor araba, stop ediyor, çekiş düşüyor vs.. Karbüratör temizliğinden sonra düzgündü. Bir yerde gaz ayarı yaptırdık. adam dedi ki, abi benzinde sıknıtılı olur ama gazda fabrikasyon gibi düzgün yaparım ayarı çok az yakar dedi. Doğru da söylüyor).

İşin özü araba diyor ki ciğerlerimde balgam var, bir atsam da rahatlasam. Yani sizce eksoz mu tıkalı? Yoksa motorda sıkıntı mı var? Yoksa gaz ayarında mı sorun var?

Benim hissettiğim egsozda bir sorun var gibi. Zaten zırtlaması, bağırması da bunu gösteriyor gibi. Siz ne dersiniz? Haftaiçi götüreceğiz, buradan fikir alalım ki, sanayide ona göre hareket edelim istedim.

Teşekkürler hepinize şimdiden.
Valla eğer egzost tıkanmışsa düşük devirlerde gazı atamaz ama yüksek devirlerde atar,madem ses de yapıyor değiştirin ozaman gidişata göre yorum yapabiliriz.
(17.12.2012, 00:03)umuttuner yazdı: [ -> ]Valla eğer egzost tıkanmışsa düşük devirlerde gazı atamaz ama yüksek devirlerde atar,madem ses de yapıyor değiştirin ozaman gidişata göre yorum yapabiliriz.


Yüksek devirlerde sorun yok gerçekten. Bu da senin yazdığınla örtüştüğüne göre sorun benim de tahmin ettiğim gibi egsozda.

Haftaiçi egsozcuya götüreli bakalım.