Tofas Team

Tam Versiyon: Şahin 1.6 Motor sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Öncelikle selamun aleyküm abilerim ve kardeşlerim. Cuma günü büyük bir çukura girdim. Aracın altı bayağı girdi. Cumartesi günü aracımın öğlen saatlerinde motorundan farklı bir ses ve tavırlar aldım. Cumartesi akşam saatlerinde aracımın motorundan tar tar tar tar diye ses gelmeye başladı sanki enjektörlü araçların enjektör arızası gibi bir ses. bir şey bir şeye takılarak sürtüyor da öyle çalışıyor gibi düşünelim. Pazar sabah yola çıktım ve iyice ses artmaya başladı araç stop edeceğinin habercisi olmaya başladı. Biraz daha ilerledikten sonra araç gaz keserek birden stop etti ederken de viuuuv şeklinde bir ses çıkardı. Bir şeyi koparmış gibi hissettim. Trigeri sıyırdığını farkettik trigeri çıkardığımızda dişlerini yediğini gördük yeni trigerle değiştirdik ve ilk çalıştırmamızda araç iyi derecede çalıştı motor sesi güzeldi ancak 1-2 dk sonra hareket ettiğimde hiç şahit olmadığım bir titremeye şahit oldum araç aşırı derece titredi sadece bir sokak gidebildim yine aynı viuuuv şeklinde bir şey kopardı gibi ses geldi ve stop etti. Tofaş araca ilk defa biniyorum çok tecrübem yok anlatımımda bir yanlışlık var ise mazur görün. Triger sıyırmasının çukura girmemle etkisi olmadığını düşündüm sizlere tüm yaşadıklarımı tam olarak anlayabilmeniz için anlatmak istedim. Aracım tempra motor değil triger sıyırmasının çok etkisi olacağını düşünmedim. Başka ne olabilir? subab ayarı mı gereklidir veyahut pistonları eğmiş olabilir miyim? piston başı ve subablar zarar görmüş olabilir mi? not: motora yağ ve elektrik geliyor. Cumartesi günü de aracın el freni lambası ve hararet göstergesi çalışmamaya başladı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Allah bizleri kazadan beladan korusun.
[Resim: 7192-E435-5-AE2-4301-82-D8-FFDE2-D68047-B.jpg]
Yani Ne Kadar Büyük Bir Çukura Girdinde Trigeri Sıyırdı Bu Araba? Bana Kalırsa Arka Lastiklerin Anlik Çekiş Kaybı Yaşadı.O Sırada Devir Düştü Sen Fark Etmedin.Sonrada Lastik Tekrar Tutundu Etti Derken Trigeri Sıyırttı.Kayışın Evvelini Bİlmiyorsan Değişmende Fayda Var.Zaten 30 40 Bin Kmde Bir Değişiyor Kayış.Sen İse Kayıştakı Diş Miş Ne Varsa Haşat Etmişsin.


Diğer Senaryo İse Girdiğin Çukurda Kranka Kadar Vurdun  :haha

Araç Slx Motor Mu Tam Anlayamadım Bu V Kayışımı Triger Mi?
Ahmet abim elimde tek bu fotoğraf vardı yanıltıcı olmuş biraz üstteki v kayışı değiştirmişken onu da değiştirdik v kayışında sorun yoktu tüm sorun trigerdeydi fotoğraftaki facia şekilde görüldüğü gibi. aracın motoru yaklaşık 5-6 bin km önce üst kapak hariç elden geçti. Düşüncem trigerin falan da değiştiği yönünde. Aracın altı da son zamanlarda çok vurmaya başlamıştı aracım çok basık olmamasına rağmen. çukur çok çokk derin değildi ama birden çukura inip çıkınca olan oldu haliyle. yani belki çukurla da alakası yoktur öyle düşünmek istiyorum. Araç zaten bu sıkıntıyı çıkaracakmış olabilir mi? ilkten karteri ezdim zannettim ben ama herhangi bir yağ akması vs. yoktu. perşembe günü de araca yağ ekledim hatta. petrol ofisinin direkt kendisinden. orijinal olmama durumu olmaz diye düşünüyorum.
Gecmis olsun Hocam kartel az egilirse bile motor tam yaglama yapamaya bilir buda motora zarar verir
Aracın düz motor olduğu için trigerin kopması hiçbir zarara sebep olmaz
Aracın altını vurduysan kartere bakman lazım karter koruma demirleri yamulup kartere basıyor olabilir lakin stop etme başka sebepten de olabilir
sağ olun abilerim, karter muhafazam yoktu maalesef biraz da ondan şüpheliyim. Usta, motora yağ geliyor dedi. Kafam çok karıştı hala sorunu çözemedim. 🤷🏼‍♂️
Anlatımdan bişey çıkartamıyorum açıkcası ama sentesi kaçmış olabilir trigeri kim taktı ?
usta taktı trigeri ama çok samimi olduğum bir usta değil tam anlamıyla güveniyorum diyemem. Sente kaçmış olabileceğini ben de düşündüm. Sente kaçtıysa olayı büyütmüş olmuş muyuzdur?
Yoo olayı büyütmüş olmazsın kendin kontrol etme şansın varsa sente şöyle olacak tüm işaretlerin karşılaşması gerek
[Resim: znj7l7.jpg]
sağ ol abi ben bir bakıyım senteye sonucu yazarım teşekkürler
Sayfalar: 1 2