Tofas Team

Tam Versiyon: Saçma Sapan Çalışma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Herkese iyi forumlar, ağustosta sadece yağmur yağdığı gecenin sabahında, yaklaşık 3 4 aydır ise hergün sabah ilk çalıştırmada ve çalıştırdıktan sonra 9 10 saat çalışmadan bekleyip çalıştırınca aşağıdaki gibi çalışmaya başlıyor. Motor 5-10 dakika yol yapınca veya gaza basarak bekleyince düzeliyor. Her gün sabah 20km yol yapıyorum. Benzinde hergün böyle sallanarak çalıştıkça egzozdan kurum atıyor. Ama gazda kurum olayı olmuyor sanırım.
[Resim: IMG-20220212-175441-2.jpg]
20 50 yağ var içerisinde, külbütör kapağında sulumsu köpürcüklenme var ama bu yağda normal olduğunu okudum forumda. Geçenlerde buji yi söküp baktığımızda yağ falan yoktu beyazımsı toz gibi bir şey vardı. Sanayiye gidiyorum gidene kadar düzeliyor gibi sadece anlık ufak teklemeler oluyor. Ustaya anlatıyorum tek dediği soğuktandır oluyor. Gazda da 1000 devirlerde 2 3 saniyede bir ateşleme yapmıyor gibi çalışıyor sürekli. Bu hafta birazcık agresif kullanmış olsam da şehir içi tüpte 100km de 18 litre gaz yaktı. Benzinde de bu olay oluyor. Can sıkıcı bir hal almaya başladı. Ustanın dediği mi doğru yoksa ben çok mu pimpirikleniyorum bir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Çalışma aşağıdaki şekilde Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
h​​​ttps://youtube.com/shorts/rt3Gd1Ovhwc?feature=share
https://youtube.com/shorts/mnGA1Wtg2ak?feature=share

Bu da diğer video Hava daha da soğuk ve nemli oldukça dahada fazla oluyor https://youtube.com/shorts/rt3Gd1Ovhwc?feature=share
KURUM normal sayılır fakat düzensiz çalışıyor motorun. ayarına bakıldımı veya ateşleme veya subap ayarı ne alemde?  sen  o ustaya tekrar araç maraç getirme bence. uğraşmak isteyen arabayı bırak sabah bakayım der. lpg olsa tamam sarsıntlı çalışır ama benzinde öyle bir şansı yok.


100 kmde 162 tl filan yakmışsın anladığım kadarıyla buda çok fazla yani en fazla yakacaği 13 14 lt olması lazım lpgde
Su eksiltme var mı ?
Bu sıkıntı manifold contasından olabilir kontrol edilmeli manifold contası
@DarkredBlue61  avans ayarına baktırmak istiyorum da dayım bu şekilde çalışırken yapılan avans ayarının sağlıklı olmayacağını düşünüyor. subap işi de her sabah arabaya ihtiyacım olduğu için sanayiye bırakamadım en yakın zamanda alayına baktıracağım.

@Falcon417   150km de ortalama yedek depodan 1cm su eksiltiyor
Benimde buna benzer sorunum vardı bugün manifold contamı değiştirdim ritm tuttu seninki de bundan olabilir kesin demem ama kontrol edilmeli manifold contası
Aracın subap ayarıda iyi değil sıfırdan ayar çekilmeli
Buji kabloları dandik gözüküyordu önce buji kablolarını 8.5 luk worg la değiştirdik. Çarşıda işim vardı kablolar değişince sarsıntılar yok oldu alt devirlerde kerkinmesi falan kaybolmuştu ama rolantideki ara ara anlık tekleme kesilmedi azaldı. Gideceğim yere ulaştım park ettim. Hafif yağış vardı. 3 saat sonra eve dönmek için çalıştırdım arabayı yine aynı sorunlar geri geldi. Ertesi gün kafam attı distribütör kapağını açtım bayağı aşındığını görünce gittim sagem frans distribütör kapağı opar tevzi makarası aldım. Değiştirdik 3 4 ay öncesindeki gibi tek marş çalıştı rolantideki ara ara titreme azalmıştı ama yok olmamıştı. Gece canım sıkıldı bi tur atayım diye çıktım. Canavar çıktı arabanın içinden, arabanın balansı düzeldi alt devirler torklandı gaz yiyişi mükemmelleşti. Eve döndüm dedim bu araba benimle dalga geçiyor. Ertesi gün sabah her zamanki gibi yola çıktım bi baktım yine bozuk. Kabloları kontrol ettik birşey yok. Dayım çok abarttığımı düşünüyor uğraşmamı para harcamamı istemiyor. Sorunlar daha da büyüdü 2000 devir ve aşağısında araba bir ileri bir geri sallıyor. Gaza basarak hızlanırken çok belli olmuyor ama düz yolda viteste gaza basmadan gitmek imkansız oldu. Şu sıralar araba boğulmaya başlayınca 1 haftadır yatıyor. Marşa basıyorum çalışıyor gibi oluyor çalışmıyor 2. 3. denemede çalışmaya başladı. (Vakum avans zıbırtısı yırtılmış ucunu körledim yine aynı) Yukarda bahsettiğim gece yolculuğunda arabanın hiç bir sıkıntısı kalmayınca sorunun ateşlemede ama hangisinde olduğunu çözemedim en sona pahalıları bıraktım. 
LPG şehir içi tüketimim 16.2litre oldu. Forumda benzer sorunlar yaşayanlar gördüm ama çoğu nasıl çözdüğünü veya çözüp çözemediğini yazmamış. Çok uzun yazdım biliyorum ama arabanın tadı tuzu kalmadı. Motor yağı da simsiyah su gibi olmuş. Önceliğim hangisi olmalı sizce? Şimdiden okuyan ve cevap veren herkese teşekkür ederim.
Sibop ayarının sıkı olmasından şüpheleniyorum
Subap ayarı yaptır arabana ya da sentil çakısı al kendin yap ayarını anlatırız biraz zor ama belki yaparsın yakıtında çoğalmış ona bakmak lazım
Bir iyi bir kötü oluyorsa bobinden şüphelenirim ama her zamanda şüphelerimiz nokta atışı olmuyor sana da boş yere para harcatmak istemem
Bujileri mutlaka söküp bak hatta buraya fotolarını at uçlarını zımparalayıp 0,75 sentille ayarlamak lazım gelebilir
@Falcon417 Bobin için bir iyi bir kötüden kastın eğer bir yokuşu çıkarken titremeden çıkıp ertesi gün aynı yokuşu titreyerek çıkmak gibi mi? Bugün bujileri sökme fırsatım olmadı fakat rolantideki durumu daha iyi açıklamak için bir video çektim.   
@"kamilbey1"  Videodaki gibi rolantide rastgele olunca sorunun ana kaynağının subap olabileceğini düşünmemiştim ama sentil aldım internetten, havalar ısınınca bir el atmayı düşünüyorum.
Doğru anlamışsın bobinin altında modül var sendeki ateşlemede o da sıkıntı yapabilir ama emanet bulup takıp test etmek lazım nokta atışı tahminde bulunamıyoruz her zaman
Sayfalar: 1 2 3