Tofas Team

Tam Versiyon: Gazda Tekleme Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese merhaba
Aracim enjeksiyonlu 97 mode slx ie
Aracim ilk olarak gazda calisiyordu problemi yoktu bir zaman sonra isiklarda dururken herhangi biryerde yavaslarken vs stop etmeye nadiren basladi.
Zamanla bu siklasti ve bi gece artik teklemeye basladi. 
Aracim benzinde calismiyordu.
Daha sonrasinda yaptirdim durumu bircok parcasi degisti benzinde saat gibi calisiyor gazda da.
Fakat gazda bazen yine dururken stop ediyor ve bunu ozellikle yokus yukari veya yokus asagi yapiyor.
Bir gece yine gazla yola ciktim hicbir sorun olmadi fakat ayni yolu yine gazda donuste geldim, gelirken teklemeye basladi ve debriyaja basarsam arac stop ediyor.
Aracim dedigim gibi benzinde calisiyor fakat bu gazda ki teklemeden sonra benzinde de calismamaya basladi.

potansiyel metre 
rölanti motoru
bap sensoru 
basınç diyaframı 
karbüratör tamir takimi
tüp kafası 
emulator 
karbüratör bakimi

parcalari Yapildi/degistirildi

Tesisat ve enjektor beyninde sorun yok kontrol ettirdim

Gaz ayari defalarca yapildi sorunun gaz ayarinda oldugunu dusunmuyorum tamir ettirmeden once ki ayni durumu yasadim resmen.

Konuyla ilgili daha once basina gelmis veya bilgisi olan birisi varsa yardimci olursa cok sevinirim.
Herkese iyi haftasonlari 😇

Birkac gun sonra arac normale dondu gazda benzinde calisti yine fakat uzun yola ciksam cok tehlikeli.
Tup beyni tarihi ?
buji kablolari ve bujiler ne durumda?
buji kablolarinin durumu ile ilgili bilgim yok tüp beynide ayni bilgim yok
ustaya ne gerekiyorsa yap dedim ve belirttigim listeyi cikardi

Bu arada enjektor lambasi yaniyor yaptirdigimda yanmiyordu yaptirdigim yere tekrar gittim soket yok ondan yaniyor dedi arzasi yok diyor arabanin fakat o lamba yandiginda araba da birseyler oluyor zaten.
Kaputu acip karburator kapaginin altina dogru bir kabloyu takdiginda sonmustu soketle ilgili o lamba yanarmi ciddiye almam gerekir mi?

Bu arada tup beyni yeni hocam karistirmisim tup beyni yeni ama buji kablolari ile ilgili bilgim yok

Yani tüp beyni gorunus olarak tertemiz fakat tarihi tam okunmuyor usta yeni demisti
Bu sorun gaz ayarıyla değil direkt gaz beyniyle alakalı olabilir kaç yıllık o beyin bi baksana yan tarafındaki tarihe
Arıza ışığı yakıyor. bunu sadece lpg demı yakıyor?
emulatör takılımı araçta?
bu değişen parçaları aldın mı yoksa çöpe mi attin?
araç hakkında bilgiye sahip değilsin.en basit olarak bujilerin campion marka olmalı. eğer farklı buji kullanırsan %90 sorun yaşarsın. eğer emulatöründe sorun varsa bunların hepsini yapabilir.kaldıkı arada düzeliyor arada yapıypr demişsin muhtemelen elektriksel birşey var o araçta. 
şimdi araçta ne yapıldı ne yapılmadı bilmediğimiz için sana kesin şundandır diyemeyiz maalesef. özellikle taktığın sensörler yan sanayi filansa zaten işin içinden çıkmak güç olacaktır.

" soket yok ondan yaniyor dedi arzasi yok diyor" bunu diyen eleman araçta işlem yaptı ondan sonramı ışık yakmaya başladı öncesinde yokmuydu?

şimdi uzun uzun yazacağim ama çözüm olur mu bilinmez. eğer rolanti motorunu iptal edersen farkı hemen anlayamayabilirsin. araç yürüdükçe gerekirse ısındıkça sorunlar baş gösterebilir.
anlık olarak motor soğuk veya sıcakken gaz benzin ayarını ayarlayıp verirler sana iyi gelir eve gidersin edersin kontak kapatırsın ertesi gün araç sapıtabilir. bu geri dönüş diyaframının üstünde ayar var böyle mavı alyanlı birşey genelde boya veya bant olur üzerinde. eğer onunla oynarsa işin çok zor çünkü o ayar fabrikasyon birşey ve tutturmak çok zor. eğer bu tarz birşey yapıldıysa aracına arızayı zaten boşuna çözmek için uğraşırsın.

ayrıca bu parçaları değiştim şunu yaptım bunu yaptım ile hem arıza bulamazsın hemde maddi olarak yıpranırsın.yani rolanti kaynaklı bir arıza vardır onun çözümü kolay sayılır ama bu saydıklarında kesin sensör demek zor olur.o yüzden teker teker sensör değiştirmek sonucu daha kötü yapar.
@DarkredBlue61 
Enjektor / arıza ışığını hem benzin hem lpgde de yakıyor.
Emulator listede var abi olması gerek Big Grin
Değişen parçaları almadım.
Evet araç hakkında pek bi bilgim yok yeni aldım sayılır.
Bujilere arabayı aldığımdan beri bi işlem yapılmadı hiçbir usta da bahsetmedi marka bilgim yok.
" soket yok ondan yaniyor dedi arzasi yok diyor" bunu diyen eleman araçta işlem yaptı ondan sonramı ışık yakmaya başladı öncesinde yokmuydu? = Öncesinde yanıyordu tamir ettirdikten sonra söndü bir kaç ay öyle gitti ondan sonra yanıp sönmeler başladı ve tamamen yanmaya başladı artık.

İlk olarak oto elektriğe gittim tesisat yapıldı 1-1.5 ay araç gayet güzel gitti fakat tekrarladı daha sonrasında benlik bir sorun değil diyerek otogaza yönlendirdi, enjektör beynini farklı araçta denediğin de çalıştığını, tesisatta da enjektör beyninde de bir aksaklık olmadığını belirtti.

Daha sonrasın da bu son usta o parçaları listeleyen, yaptı etti vs araç saat gibi oldu fakat aracı alırken hava soğuk diye mi bilmiyorum gazda kullanma dedi Big Grin

Sorunu düzeltmediği için mi bilmiyorum.

Araç canı isteyince yapıyor sanki kafayı yemek üzereyim o kadar para verdikten sonra hala aynı sorunun yaşanması can sıkıcı.

Gaz beynide dediğim gibi gayet temiz gözüküyor fakat üzerinde tarih olarak 25/11/ yazıyor yıl olarak okunmuyor.

Hangi ustaya göstereyim tahminen daha ne olabilir bu arabada dediğim gibi genelde yokus yukarı veya yokus asağı araç direkt stop ediyor. Zaten o halde yola cıksam mutlaka tekler.

Yakın zamanda tekleme sorunu yaşadım benzinde çalışan araç tekledikten sonra benzinde de çalışmadı. Yaptırmadan önce de bu sorun vardı. Yakın zamandaki o tekleme olduktan sonra benzinde çalışmama olayı da, ara. 2-3 gün yattı daha sonrada çalıştı.

@Falcon417  
yarın bakayım dikine baktıgımda 25/11 yazıyor yıl okunmuyor, yüksek ihtimalle aralıklarla tekleme olayı ondan mıdır?
yusuf .
izmirde 
süleyman levent  numarası 0534 409 1659 
ara bi görüş bilgisayarada bağlasın gitmeden önce arayıp bir sor çok yoğun oluyor. selam söylersin.
@Frht  
konumu nerde abi ve kim olarak selamini ileteyim 😅
Emulatör sağlamsa o Zaman Başka Bir Artıza Var Araçta.Yani Emulatör Uyumlu ve Çalışıyorsa Tabi Bazıları Uymuyor


Arabayı İlk Bilgisayara Bağlat.Sonrada Tesisatta Bir Müdahale vs Olup Olmadığına Emin Ol.Her Gelen Kafasına Göre Muhtemelen Birşey Yapmiş Birisi Kablo Keser Diğeri Sensör İptal Ederse Herşey Olur. Belki Sensörün Birinin Fİşi Çıktı Tırnağını Kırdılar Temassızlık Yapıyor.Belki Emulatör Etkiliyor Yani Ne Desem Boş. Ankarada Olsan Yine Oraya Buraya Getir Diyeceğim Ama Benceo Getirdiklerine Tekrar Getirme.

ARacı Tamire Verdiğinde Başında Dur Bujileri Ne Taktılar? Nasıl Yaptılar Eski Parçaları Al.Değiştirince Düzelmediyse Geri Eski Parçayı Tak Araca. 

Çok Şeyler Yazdım Hepsindende Olabilir. Benzin Geri Dönüş Diyaframı ile Oynandıysa İş Zaten Sıkıntı Anlık Ruh Haline Göre Ayarlayıp Göndermiş Olabilirler.
@DarkredBlue61 

Eyvallah hocam saolasin yine de cok tesekkur ederim.