Tofas Team

Tam Versiyon: Sigorta kutusu hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamlr,
Bugün sigorta tablası alacağım sıfır.. Parçacıyı aradım elimde orjinali yok yan sanayisi var 300 tl dedi.. Orjinalinden farkı nedir. Alsam sıkıntı yaratırmı bana.. 

Benim sıkıntım aracın dörtlülerini yakınca tüm ışıkların aynı şekilde yanıp sönmesi. Kaloriferi farları açınca hararetin benzinin daha yukarı çıkması.. Farların pırpırlı yanması.. Elektrikçi sigorta kutusunun arızalı olduğunu söyledi..
Aleykumselam. Bizimkide Yan Sanayi Sgr Marka Bir Sıkıntı Olmadı Şimdiye Kadar.İmkan Varsa Orjinal Yoksa Çıkma Orjinal Yoksa Son Çare Yan Sanayi Öneririm.

Soruna Gelecek Olursak Dörtlü Tuşunu Söküp Denedin Mi Belki Tuşun Arızalıdır? Kesin Sigortadandır Diyemem Ama
@DarkredBlue61 yakınımdaki parçacı yan sanayisi var elimde dedi. diğer parçacılar 2 saat uzağımda. gidiş geliş 4 saatlik zamanımı alır. ondan dolayı yan sanayi alıyım dedim.

Elektrikçi denedi hepsini yine olmadı.. Sadece dörtlüler değil. Farları açtığımda pırpırlı yanıyor. Kalorifer çalışırken sinyali yaktığımda kaloriferin seside sinyalle aynı orantıda geliyor.. Araç rölantide çalışırken göğüs ışıkları ve alt cepliğe çektiğim led rölantiyle aynı orantıda kısılıp yanıyor.. Manuel fanı, kaloriferi, farları açtığımda hararet 90 dayken 100 e kadar çıkıyor. benzinde aynı şekilde.. Elektrikçi tabla arızalı onu al değiştirelim aynı zamanda kabloları şaseleride yenileyelim sağlam olsun dedi.
@Emresavas  Yani Olmadı İnternetten Al Ama Senin Aracın Tipine Uygun Bulabilir Misin Bilmem. Çünkü Farklılık Gösteriyor Kutular Diye Bİliyorum. Sorunun Dediğim Gibi Beni Aşiyor Maalesef. Olmadı Voltaj Ölçümü Yap Akü ve Alternatör Sağlamsa O Zaman Dediği Gibi Olabilir Kısa Devreye Düşrüyordur Belki  Anlamadım
Senin sigorta tablasının resmini koysana orjinal link bulirum belki zaten 3 çeşit sigorta tablası var
Farlarına elo far rölesi bağla sigorta kutusu üzerinden yükünü al yan sanayide iş görür ne marka olacağı önemli brucke olmasın
Bu pırpırlama için akünün eksi kutup kablosunun uçlarını temizlemeyi denedin mi ?
@Falcon417 denedim abi. dün şase kablosunu yeniledim uçlarını kaportaya bağlanan kısmını iyice zımparaladım radyatörün vidasında 2. bir şase kablosu çektim kaynak kablosuyla. akünün kutup başlarınıda zımparaladım . farlardada röle var. elektrikçi tabla al diyor illa. sıfır orjinali sabah parçacıya sordum 500 lira dedi. onada şuan biraz durumum yetmez. bazı arkadaşlarda tablayla alakası yok boşuna para verme şarj dinamosunu tamir ettir ondan yapar diyor. kafam karıştı iyice.. göğüs ışıklarını felan geçtimde şu kalorifer farları açtığımda fanı açtığımda düşük çalışmasa ve hararet , benzin göstergesi kaloriferi açtığımda yukarı fırlamasa başka birşey istemem.
Kardeş benin sigorta kutusu da değişecek, usta mako marka al diyor internette 400 tl civarında
bak istersen.
Hararet benzin ibrelerinin hareketi tablonun şase alamamasıyla alakalı ona yaptığın güçlendirmeyi tekrar bi gözden geçir derim

Far fan kalorifer gibi şeyleri açınca yaşanan düşmelerde dinamoyla alakalı aslında
Sigorta kutusuda değişecekse yan sanayi tercih edebilirsin markasını brucke olmasın yeter diye düşünüyorum

Farlarda röle olmasaydı sigorta kutusu diyebilirdim lakin elo far rölesi varsa o direkt zaten kaynaktan beslendiği için sigorta kutusunun bir fonksiyonu yok bu sebeple dinamoyada odaklanabiliriz
@Falcon417 abi elektrikçi benim yaptığım şaselere baktı göğüse harici şaseyi tekrardan çekti sigorta kutusunu mako aldım taktı bir nebze düzelme var fakat yine oynamalar oluyor . Seninde dediğin gibi elektrikçi şuan dinamo üzerinde duruyor. boş bir zamanda getir dinamoyu sökelim bakalım bi dedi. heralde içinde diyot felan varmış onları değiştirecekmiş. Onada bir bakalım çözülürse eğer buraya yazacağım.
Sayfalar: 1 2