Tofas Team

Tam Versiyon: Conta yakma sonrası yağda köpürme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle selamlar , aracım 3 ay önce conta yakmıştı . Contayı yaptırdım , yağ ve yağ filtrsinide değiştirdim . Sanırım motor içinde kalan yağlar nedeniyle yağ kapağında ufak ufak köpürmeler oluyor . Yağ çubuğunu çektiğimde yağda köpürme yok . Rengi gayet normal . Motorun içini nasıl temizleyebilirim?
Yağ kalitesiz olduğu zaman köpürme yapıyor külbütör kapağını söküp temizlemen gerek kaliteli yağ ile değişim yaptıktan sonra kendi kendine temizleniyor bilgin olsun.
Orijinal Castrol 20 50 kullanmıştım . Başka hangi yağ öneriniz var?
Castrol da aynısı başıma geldi mobil kullandım memnunum birde Shell helıx tavsıye ederim
Aynı sıkıntı bende de var yazın conta değişti castrol köpük yapıyor diye elf 20-50 koydum yine aynı kapakta köpürme oluyor. Ama ben kısa mesafe kullanıyorum yüksek ihtimal ondan kaynaklanıyor.
Selenia 10 40 Act Öneririm.Bulabilirsen 15 40 da Olur. 20 50 de O Yağ Olayı Bende Pek Denk Gelmedi 4 5 Yağ Bakımı Geçirdim Belki Çakma Yağdır Belki Kullanım ile Alakalıdır Bilemiyorum.
Yağın kalitesiyle alakalı bişey değil içindeki katkılardan kaynaklı oluyor uzun yıllardır olan bişey bu hatta forumdaki eski konuları inceleseniz 10 yıl öncede bunları yazanlar vardı aslında bir sorun teşkil etmiyor ama dileyen farklı markaları tercih edebilir