Tofas Team

Tam Versiyon: LPG yakıt tüketimi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Selamun aleyküm cümleten. Değerli arkadaşlarım 102 km yol yaptım ( şehir içi ) doldurayım dedim. Oda ne 20.41 litre yakıt aldı. Bu aracı birtürlü randımana oturtamadım. Subap ayarı vs. Herşey yapıldı. @Falcon417 Mustafa abi zaten hepsini biliyor. Yılbaşına girmeden 2 gün önce arabayı lifte kaldırıp altını vs. (Gaz borularını dedektörü yarattık) LPG tankını,şamandırayı,beyni,kesicileri hepsini. Kaçak yok.subap ayarınımı yapamadılar acaba anlamadım. Subap ayarı yapıldıktan sonra yakıtı düşmüştü. Ama tam verim alamamıştık. Yine fazla yakıyordu. Termostat boştu. Termostatı değiştik yine yakıt tüketimi azaldı. 15 litrelere düşürmüştüm. Şuan yine ilk başladığımız noktaya geri döndük. Başka yapılabilecek bişey varmı acaba yardımcı olur musunuz.
Benzinde normal lpgde coşuyor anormal yakıyor ne diyelimki daha sözün bittiği yerdeyim Big Grin
Vallaha ilginç bir arıza aracının gidişi falan nasıl subaplardami sıkıntı var acaba benim aracım rektefiye öncesi 100 km'de 12lt yaktı şimdi rodajda 9lt kadar düştü şehir içi otoban karışık motorun durumuda etkiliyor fazla oranda kompresyon testi yaptır istersen.
gaz ayarını baktırdın mı tekrar? olmadı basıncı ölçtür belki pistonun birinde sorun vardır.ben sıkı subap ayarıyla bile az yakıyodum. buji vs ne durumda? olmadı ofa getir mekanikçi var orada subap ayarı yaptırırsın yada motor çalışmasındanda anlar
Ahmet abi oftaki mekanikçinin adresini yazarmısın bana. Varsa numarası çok iyi olur hatta
@DarkredBlue61
Geçmiş olsun Motorda mekanik bir sıkıntı gözüküyor. Üst kapakta çatlak vs çürük herhangi bir promblem varsa yapar.

Araç düz motor sanırsam emmeler 20 egzos 25 olması gerekir çoğu usta sıkı filan der kafasına göre ayarlar su motoru gibi çalışır ama orjinali odur sessiz çalışır daha performanslı olur.
@Ugur11 Düz Değil Motor
Sn @barisdg Barış bey aynı sorunu ben de yaşadım. Aracım şehir içi ortalama her 100 Km'de 12.5 litre LPG tüketirken bir anda 18+ litreye çıkmıştı. Bu sorunum yaklaşık 1 ay kadar sürdü. 

Ben ne yaptım?
Gerek youtube LPG ayar videoları gerek ise, üyelerimizden Sn Kazım beyin (kazım28) önergeleri doğrultusunda LPG regülatörüne hassas sayılacak derecede ayar yaptım. LPG regülatörüm AKL marka ve yaklaşık 2.5 yıllık.

Şu an şehir içi LPG tüketimim ortalama olarak her 100 Km'de 12/13 litre. TEM üzerinden Km yaptığımda tüketim bir miktar daha düşüyor. Yarın ayar sonrası ilk defa İstanbul/Sakarya-Karasu arası şehirler arası yol yapacağım. Bu rotada ne kadar LPG tüketimi olacağını gözlemleyeceğim.

Size tavsiyem, "motor (supap ayarı vb gibi), ateşleme sistemi, egzoz gibi bileşenlerde görünen bir ayarsızlık/sorun yok ise, LPG regülatörüne bakım+hassas ayar yaptırın ya da regülatörü değiştirin" demek olacaktır.

Esen kalın.
Barışın arabası benzinde normal hatta az yakıyor lpgde ne hikmetse bir türlü normal yakamıyor buna değinilmemiş Smile
@mesdogru 
@Falcon417 fırsat bulamıyorum gidip baktıracam arabayı. Benzinde normal LPG'de 2 katı yakıyor  İsyan
Sayfalar: 1 2 3 4