Tofas Team

Tam Versiyon: Motor Rektefiye
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Merhaba arkadaşlar;

Öncelikle konuyu görünce Mustafa abi bayağı üzülecek ama elden başka birşey gelmedi Confused

İlk sahibi olduğumuz gözümüz gibi baktığımız aracın motoru artık yağ yakımını iyice arttırdı. bir dönem slx motor arayışına girdim ama bütçe olarak beni çok aşıyordu. iş sadece motorla bitmiyor şanzıman traverste işin içine giriyor bir nevi swap olmuş oluyor. Elektrik tesisatı değişmese bile farklar var. Fiyatlar yükselmeden öncede aynı durum mevcuttu. Şimdi üzerindeki motoru rektefiye ettirmek gibi bir düşüncem mevcut.

Halk arasında (p*ç) diye adlandırılan düz motor fakat karbüratör ve ateşleme sistemi tempra motorlarla aynı olan bir motor aslında abartılacak bir durum yok ama isimden dolayı biraz fazla anlam yükleniyor Big Grin

işlemleri ve bilgilendirmeleri burdan sağlayacağım. Aklımdaki düşünce orjinal pistonda kalmak yani 0.6 pistona geçmemek yakıt artma durumunu istemiyorum ki sadece pistonla ekstra güç sağlamayacak. Değişmesi gerekenleri ustayla görüşmedim ama ön planlama yaptım. Kapakta piyano taşlama, yaylar ve belki sübap büyütmeye gidebilirim. Devir daim yeni orjinal oes 'le değişim yapmıştım. 

Önceden otomatik jikle çalışıyordu. Fakat suan aktif değil bunu aktif hale getirmeye çalışacağım. Sizlerinde bu konuda bilgisi varsa yazmanızı rica ederim. Slx motorların anlatımı sitede mevcut ama benim aracımda manifoltta tek müşür var orjinal rengi nedir bilmiyorum (siyah veya Beyaz ) hangisi orjinaldir hatırlamıyorum. Elimde siyah müşür mevcut belki bundan dolayı aktif değildir.

Şuanlık aklımda olanlar bunlar konuya güncelleme olarak ekleyeceğim henüz araca başlanmadı nasipse önümüzdeki hafta olacak.

Motor tamamen söküldüğü içinde elden geçmesi gereken konular var sonradan eklenen roleler vs. onlarıda burdan devam ettireceğim.

Parça listemiz şuanlık bu şekilde;
* 84 mm Piston Sekman Tk.
* Ana ve Kenar Yatak Tk.
* Yağ Pompası 
* Conta Tk.
* Eksantrik Mili
* Sübap Kadehleri
* Triger ve Devir daim Kayışları
* Yağ, Yağ Filtresi
* Antifriz
* Sıvı Conta
* Motor Takozları (kulakları)

@Falcon417   abi konu fazladan açıldı anlamadım bilgisayardan yazıyorum. bir tanesini silebilir misin? Birde konu başlığını Motor Yenileme yapma şansın var mı? Anlayışın için şimdiden teşekkür ederim.
0,6 pistonla yakıtın arttığını kim söyledi? sana honlama yaptır geç boşuna gömlek yaptırma
Ben hiç bunun rektefiyesiyle uğraşmam direkt çöp hele hele parça kalitesi böyleyken ilerde ne demek istediğimi anlarsın
(20.01.2022, 22:06)Falcon417 yazdı: [ -> ]0,6 pistonla yakıtın arttığını kim söyledi? sana honlama yaptır geç boşuna gömlek yaptırma
Ben hiç bunun rektefiyesiyle uğraşmam direkt çöp hele hele parça kalitesi böyleyken ilerde ne demek istediğimi anlarsın

abi slx motorlara dünya para istiyorlar rektefiye yapmadanda takılcak motor suan bulmak imkansız 6 tane motor baktık çalıştırdık hepsi etek sesi hararet görmüş motorlar.  
 yakıttan yana sıkıntı yapar diye ben düşündüm abi hacim artıyor diye sen kullanıcısın gerçi daha iyi bilirsin. pistonuda marka olarak kolbenschmit bulmaya çalışıyorum onlar iyi diyorlar.
Valla yaptır gör mustafa ben söylemiş olayım hani eskiden olsa parçalar daha kaliteliyken iyiydide şimdi hepsi sıkıntılı özellikle eksantrik kısa sürede bitiyor çile çekmeye değmez ama karar senin
0.6 piston yaptır onu boşver gömlek falan uğraşma yakıtta değişiklik yapacak bir durum yok
Pistonu hep nüral kullandım valla diğerlerine bakma şansım olmadı
eksantrik için mümkünse eski seri bulmak faydalı olacaktır yenilerden herkes şikayetçi. ayrıca yurtdışında motor rektefe işleri yapanlar tork plakaları kullanıyorlar. bu tork plakaları, silindir kapağını simüle ediyor. kapak saplamalarını sıktığımızda ister istemez bir metalde burkulma meydana geliyor bu tork plakasıyla beraber honlanma işlemi yapıldığında en sağlam işlem oluyor. bunu özellikle performanslı motor toplayanlar yaparken uzun ömürlü motor toplamak isteyenler de yapmalı. bu tork plakasını bizim araçlar için çöp bir silindir kapağını su jeti gibi veya tornada deldirerek ucuz yollu mal edilebilir.
[Resim: maxresdefault.jpg]
(21.01.2022, 17:42)Falcon417 yazdı: [ -> ]Valla yaptır gör mustafa ben söylemiş olayım hani eskiden olsa parçalar daha kaliteliyken iyiydide şimdi hepsi sıkıntılı özellikle eksantrik kısa sürede bitiyor çile çekmeye değmez ama karar senin
0.6 piston yaptır onu boşver gömlek falan uğraşma yakıtta değişiklik yapacak bir durum yok
Pistonu hep nüral kullandım valla diğerlerine bakma şansım olmadı
Abi motor işini gerçekten çözemedim ve çok tanıdık olmasına ragmen hep bi entrika dönderiyor çıkmacılar araçta artk yağ kaçakları vs. o kadar artınca biraz yakıyor biraz kaçırıyor aylık 4 litre yağ koyuyorum. 1000 km de yol yapıyorum. bugün söktürdüm bakalım yarın parçacılara gitcem. mahle marka 06 piston buldum onu alabilirim. 

eksantrik işi biraz skntı estaş dışında bir marka var mı eskilerde olur. en azından bulunabilir mi bakarım.
 
(22.01.2022, 00:17)yucinx yazdı: [ -> ]eksantrik için mümkünse eski seri bulmak faydalı olacaktır yenilerden herkes şikayetçi. ayrıca yurtdışında motor rektefe işleri yapanlar tork plakaları kullanıyorlar. bu tork plakaları, silindir kapağını simüle ediyor. kapak saplamalarını sıktığımızda ister istemez bir metalde burkulma meydana geliyor bu tork plakasıyla beraber honlanma işlemi yapıldığında en sağlam işlem oluyor. bunu özellikle performanslı motor toplayanlar yaparken uzun ömürlü motor toplamak isteyenler de yapmalı. bu tork plakasını bizim araçlar için çöp bir silindir kapağını su jeti gibi veya tornada deldirerek ucuz yollu mal edilebilir.
[Resim: maxresdefault.jpg]

Bugün sanayide bu fotografı gösterdim ama yapabilen yok malesef Big Grin 

eksantrik markası için ne önerirsin suan heryer estaş satıyor.
@Falcon417   Abi pistonu kaç yaptılar tahmin et Big Grin  Motoru toplayan eski bir aile dostumuz ve rektefiyeci de işini düzgün yapanlardan bugün parçaları aldım fakat sanayide öğlen 1 de elektrik kesiyorlar biraz iş uzayacak.
kolay gelsin
0.8 mi yaptın mustafa nasıl tahmin edeyim Smile
(25.01.2022, 23:35)Falcon417 yazdı: [ -> ]0.8 mi yaptın mustafa nasıl tahmin edeyim Smile

1.00 mm oldu abi piston performans sibop yapılacak konya üretim sibop

(25.01.2022, 23:28)enes34631 yazdı: [ -> ]kolay gelsin

Teşekkürler kardeşim
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6