Tofas Team

Tam Versiyon: Tempra karburatorlu benzinde calisip sonra boguluyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaslar araci yeni aldim 2 yildan beri benzin de kullanilmamis bugun calistirim dedim benzinde calisyor fakat calistiktan 10 saniye sonra boguluyor dugmeyi ortaya aliyorum geri duzeliyor geri benzine ceviyorum 10 saniye calisip geri bogulup stop ediyor sorun Nerden kaynaklaniyor acaba..
Uzun süre benzinde çalışmamış aracı benzinde çalıştırmak tehlikeli olabilir kurumuş diyafram conta gibi yerlerden sızıntı yapıp yangına sebebiyet verebilir dikkatli olman lazım karbüratörün temizlik ve ayar istiyor gibi görünüyor
Merhaba senin araç uzun süre benzinde çalışmamışsa hortumlarına fln iyice bak/baktır öyle kullan derim ayrıca aynı sorunu 1-2 ay önce yaşadım karbüratörü söktüm sorun karbüratörün deposunun şamandırasındanmış , içerisine benzin alıp şamandra görevini görmüyordu bende fön makinesini yandan tuttum içerisinde bir gram benzin kalmadı daha sonra benzin alan yeri tespit edip iran yapıştırıcı ile ince katman olacak şekilde kapattım 5 saat kuruduktan sonra montajladım geri sorun düzelmişti. Tabi bendeki düz karbüratördü şamandıra pirinç malzemeydi o yüzden fönü tuttum seninki plastiğimsi olabilir tempra karbüratörü farklı diye biliyorum , deniyeceksen soğuk hava olarak çalıştır fön makinesini plastiği eritmesin sorunun büyümesin.
@Kadirrr Uzun süre benzinde çalıştırılmamış aracı çalıştırmak bir hayli zahmet isteyen bir iş. Öncelikle uzun zaman boyunca benzini görmemiş hortumlarınız çatlama yapmış olabilir. Çatlama yapmış hortum sızıntıya sebep olur. Hem kafanızın rahat olması için hem de güvenliğiniz için benzin hortumlarınızı değiştirebilirsiniz. Sorunun tespiti noktasında direkt sorun şuradadır demek doğru olmaz. Ama aynı olay benim başıma geldiğinde sorunun karbüratör şamandıra memesinde olduğunu tespit etmiştim. Benzin sistemindeki bileşenleri tek tek kontrol ederek soruna ulaşabilirsiniz. Her zaman maliyeti en düşük parçadan daha pahalı olan parçaya doğru parça değişiminizi yaparsanız sorunu bulmanız daha kolay ve az maliyetli olur.