Tofas Team

Tam Versiyon: motordan gelen ses nedir
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba arkadaşlar, yazın conta değiştikten sonra subap ayarı yapılmıştı ama 4 ay geçmeden subap sesine benzer bir ses gelmeye başladı yalnız bu sefer arabanın içine gelen ses daha farklı sanki metal sürtünme sesi gibi.Aşağıya videosunu bıraktım yardım ederseniz sevinirim.
https://youtu.be/cVDPWFw5tVQ
Sürtünme gibi hava kaçağı gibi değişik bi ses dimi ?
Arabanın yağı ne durumda ?
(05.01.2022, 20:15)Falcon417 yazdı: [ -> ]Sürtünme gibi hava kaçağı gibi değişik bi ses dimi ?
Arabanın yağı ne durumda ?

Aynen abi tam subap sesi değil gibi böyle metal birbirine sürtünüyorda şıngırdıyor gibi conta değişmeden evvelde vardı subap sesi onda bildiğin subap şıkırtısıydı bunda sürtünme seside var. Yağ zamanı geldi 1 yıl oldu 8 bin km onu değişicemde vakit yok yalnız yağ kararmış ve yağ kapağının olduğu yer yine köpükleşmiş iyice.
yağ 10 40 değil mi? normalde yağ ömrü 1 yıl veya yağın türüne göre km ye göredir. olmadı su pompası vs ye bak yada alternatör bilyesi vs si ses yapıyor olabilir
Yağ 20/50 castrol.
Senki bi bilye bozulmus gibi ama...
Devir daim olabilir mi acaba çok eskiden bizim bı doğan vardı o devirdaim bozmuştu sanırım böyle bir ses çıkıyordu gene emin değilim ama.
maşallah araban iyi çalışıyor yanlız
Doğru söylüyor benim de devirdaim bozuktu bi devirdaime kulak ver
Yakın zamanda yağ bakımına gidecem o ara bakıtırım devirdaime ama sabah çalışırkende zor çalışıyor lpg beyninde röle olmasına rağmen düğmeyi ortaya alıp marşa basarken lpg ye çekince çalışıyor.
8bin km çok yapmış 20 50 için yağı değiştir tekrar subap ayarı yaptır bak duruma
Sayfalar: 1 2 3