Tofas Team

Tam Versiyon: jiklenin görevi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracımızdaki solda havalandırma yerinin altına monte edilmiş jikle var ne işe yarıyor.Kimisi hız sabitleştirme kimisi kışın rahat çalışması için diyor işin aslı ne dir. ?

[Resim: OnP0e.jpg]
Normalde senin doğanda otomatik jiklede olması lazım parçası bozulmuştur. O kolda manuel jikle kışın sabahları çalıştırınca rolantide stop eder gaz vermen gerekir bu onu yapıyo iki kademe gibidir o kol çekersin biyerde bi takılma olur ondan sonra biraz daha çekersin rölanti 1100 civarına gelir stop etmez motor ısınınca indirirsin
Otomatik jigle olanları da işten anlamaz ustalarımız lpg takarken devre dışı bırakıyor,
Jigle arkadaşın dediği gibi gözlere görünür devri yüksek tutar.
Jiglenin asıl mantığı ise yakıt hava karışımına daha fazla yakıt katarak zengin karışım hazırlanmasını ve aracın rahat çalışıp uygun sıcaklığa daha hızlı ulaşmasını sağlamaktır.

Hız sabitleyici diyenlere bi karpuz bi şişe su verin! Eyvallah jigle açıkken araç viteste ve el freni inikse hareket ediyor ancak bu niyetle kullanılmamalı. Hep zengin karışım senin cebine zarar, hem ısınma tamamlandıktan sonra hala yakıt oranı fazla gelmeye devam ederse araca. Optimum değerler her zaman iyidir. Gariban işi aracımda hız sabitleyici yok diyenlerin uydurmasıdır.

Otomatik jigle çalıştırırken iyi de deaktif oluncaya kadar ben zaten gideeğim yere ulaşıyorum, yani sürekli çok yakıyor bunun yüzünden, Kışın iyi yazın kapansa daha iyi olur bence. Aracınızı çalıştırdığınızda rölantisi canlı geliyorsa otomatik vardır, yoksa gaz vermek gerekiyorsa ustanın biri çıkarmış ya da bozulmuştur. Manuel e devam
otomatiği manuele çevirmek mümkünmü ?
Otomatik jigleyi karbüratörden kurtarınca manuel kalıyo geriye, İçerideki zımbırtı manuel kısmı.
karadüzende manuel yok tempra karbüratörde manuel jikle var