Tofas Team

Tam Versiyon: Karbüratör Problemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Selamun Aleyküm Arkadaşlar. Ben aracımı benzinde kullanıyorum. Aracımda ayarlı karbüratör vardı çok yakıyordu başa çıkamıyodum.

Aracımı orjinal karbüratöre çevirdim.

Çıkma bi karbüratör aldım benzinde rolantide durmuyordu. Komple söktüm temizledim, diyaframlarını, contalarını komple değiştirdim. Komple karbüratörü temizledim. Fakat hava ayarını bir türlü tutturamıyorum. Kısıyorum olmuyo, açıyorum olmuyor arabada dereceli eksantrik varmış gibi rolantide sallantılı çalışıyor düzgün çalışabilmesi için 2000 - 2500 devirde sabit kalması lazım. 1. Kelebekte uzuyor 2. Kelebeğe geçince yığılıyor.

Karbüratörün ağzını kapatınca rolanti düzeliyor yükseliyor. Aracı kullanınca da rolanti değişiklik gösteriyor. Çözemedim gitti.

Başka ne yapmam gerekli, karbüratör mekanik bi parça daha baska nasıl bi ayar olabilir? 

Yardımcı olursanız sevinirim.
Aleykümselam 20 25bin yazmışsın onu düzelttim  Wink
Karbüratörün ağzını kapayınca düzelmesi fazla hava aldığına işaret aslında
Sağol abi.
Sallantılı çalışması hava aldığına mı işaret?
Elimi üzerine koyunca elektrikli süpürge gibi çekiyor.
Karbüratör hassastır benzinde en ufak kusurda dengesi bozulur lpgye alsan hiçbişey hissetmezsin mesela Smile
Valla abi bu karbüratörcülere para vermekten sıkıldım ufacık bisey yapıyorlar 400 - 500 tl. Yine vericez galiba. Yapcak bisey yok

Mustafa abi şöyle bi durum var bu karbüratör fiskiyeleri var ya benzin atıyor ikisininde ufak contası yoktu bende oyle taktim tekrar. Bu yuzden yapma sebebi var midir acaba ?
@ByUfuk053 o tabanca memelerin contası olması gerkir yoksa benzin geri kacar cut off memesi kesik deyilse kes onunda ucunu delkli pümi cıkar icinde bi pim daha var onu dipten kes
@kazım28 cut off kablosu kesik. Cut off icinde delikli seyi cikarip öyle mi takayım?

@kazım28 Kazım abi bu otomatik jiklenin fiskiyesini körlemişler. jikle zaten iptal. O rolantide sallantılı çalışmasına sebep olmaz dimi?
@ByUfuk053 yok oto jikle sade motor soğukken senin yerine gaz verir arabaya cut off delükli pimi cıkar icinde bi pim daha var onu diptwn kes delikli pümi tekrar tak
@kazım28 tamam abi sağol yarın bir de oyle deneyim
(25.12.2021, 20:09)ByUfuk053 yazdı: [ -> ]Valla abi bu karbüratörcülere para vermekten sıkıldım ufacık bisey yapıyorlar 400 - 500 tl. Yine vericez galiba. Yapcak bisey yok

Mustafa abi şöyle bi durum var bu karbüratör fiskiyeleri var ya benzin atıyor ikisininde ufak contası yoktu bende oyle taktim tekrar. Bu yuzden yapma sebebi var midir acaba ?

bak şimdi ustacım ben sana bı kaç bilgi vereyim madem elin yatkın sokup takiyon.bak şimdi ustam bu SLX karbüratörde 3 tane diyafram var bunlar mutlaka yeni olması lazım esnek olcak Sert ise bozulmuştur veya yirtiksa değişmelidir.bu kafadan yap.ikincisi conta tamir takımı var ben en son 20 TL ye almıştım şimdi 30 vardır ondan mutlaka al ve değiştir.zaten içinde bütün contalar ve oringler oluyor içinde alt takoz ile karbüratör arasına giren conta da oluyor onu mutlaka takmalisin.şimdi ha birde bir litre tiner veya benzin ile görebildiğin bütün delikler vs.tikali olabilir hepsini kontrol ede ede açmalisin.guzelce yıkaman lazım karbüratöru tiner veya benzinle.Şimdi buraya kadar anlattıklarım herkesin bildikleri.
Ustam bak şimdi yeni karbüratör de rölanti müşürunu sök ucu kesik mi bak eğer değilse ucunu kes yayı mutlaka olması lazım ve ucu mutlaka o delikli olan kısmı mutlaka olmalı ve pulu var böyle parlak mutlaka olmalı zaten tamir takımında pula varasiya hepsini veriyorlar.bunlari kontrol etSonra memeleri kontrol et yerlerine iyi bak karışmış olmasın.sonra memeyi kontrol et geri dönüşü elinle Tika ve şamandıra yukarı kaldır ve benzin girişini em dilini birakmamasi lazım eğer bırakırsa iğnende sıkıntı vardir.
sonra bak kardeşim en önemlisi şamandıra ayarı.bütün mesele orada bitiyor ve 2.bogazin bastığı bir tane düz cıvata var onun ayarı yani by pass ayarı diyorlar.
Şamandıra ayarı şöyle.şamandra en üst noktaya degmeyecek o karbüratör ün yuvarlagimsi yuvası var oraya şamandranin yuvarlak kısmı degmecek yandan bakınca da gorunmeyecek o kısım.bu şekilde ayarı veya şöyle girişten üfle şamandıra yi yavaşça yukarı kaldır ve geri dönüş kapat şamandra düz olunca üfleyememen lazım bu şekilde de oluyor.by pas ayarı ise o düz tornavidalik cıvata varya onun ucu 2. Boğaz kelebeginin bastığı yere değdi değmedi olacak şekilde acacan veya kisacan ama cıvata o yeri değdi değmedi olcak bunlari yap gene yazarım bosuna karbüratör cuye para verme.haa birde hava ayarı da şöyle aracı çalıştır ve hava ayar vidasını sıkmaya basla ne zaman rölanti düştü o zaman açmaya başla aç aç araç en yüksek ve en güzel nerede çalışıyorsa orada bırak ayarı o da böyle.sormuşsum ya o püskürtmelerin contası yok diye onların mutlaka olmalı.
ya sonuç olarak abi karbüratör çok ince ayarları var hassas birini yapmazsan olmuyor bu şekilde gene birşey olursa yaz ustam hadi kolay gelsin
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10