Tofas Team

Tam Versiyon: Silecek fasıla sorunları.....
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamünaleyküm. Silecek birinci kademe fasılada camın yarısında duruyordu fakat parmakla hafiften dokununca turunu tamamlıyor ve sonrası yoktu. Silecek motorunu söküp temizledim fasıla platinini zımparalayıp geri taktım bu sefer birinci kademede 2.kademe gibi sürekli çalıştı. Öylece bıraktım ertesi gün sağanak yağış vardı ve silecekler birinci kademede üç saniyeye bir çalıştı durduğum yerde kontağı kapattım ve takrar çalışmadı fakat bir süre sonra iki tur atıp durdu fasılada. Hergün yeni bir şeyle karşılaşıyorum anlayacağınız. Yardımcı olursanız sevinirim daha ne yapmam lazım anlamadım
​​​​  ​​bu arada zamanlama rölesi yeni başka arabada eski ve yeni röleler sorunsuz çalışıyor. Yarın da koldaki soketi söküp temizlemeyi düşünüyorum bunu yapmadan önce sizlerin de tecrübelerinizden yararlanmak istedim. Son olarak da tofaş için yağmurlama su fıskiyesi bulamadım bu tür fıskiye kullanan arkadaşlar varsa tavsiyelerinizi beklerim.
@Mchthakan kardeşim öncelikle sa.Aynı sorun 2 hafta önce bendede vardı yukarda kalıyordu ve röle yeni olmasına rağmen garip garip kafasına göre yukarda kalıyor sileceği kapattıgım zaman turu tamamlamıyordu.Sonra bütün kabloları temizledim yeni pabuç taktım.Motorun şaseni güçlendirdim ama düzelmedi.2 gün sonra arabaya binerken birden devir saatim gitti inip baktım silecek kutusuna vurdum geri geldi bende sigortasını çıkarttım (Sistem Servisi Sigortası) Ayağı ufaktan oksitlenmişti yenisini taktım garip bir şekilde sileceklerim düzeldi canavar gibi oldu.Biraz saçma gelebilir ama ben böyle çözdüm bir bak istersen .Koldada sıkıntı olabilir.
@xRainex dediğin sigorta tam olarak nerede resim atabilir misin? Aslında ben sorunu hallettim fakat cam kuruyken biraz yavaş röle takmak istemiyorum şimdilik belki hızına etkisi olur.
Sigorta kutusunda sevce services yazan sigorta
@morf1in tamamdır bir bakayım teşekkürler
@Mchthakan nasıl hallettin usta aynı şey şuan benim arabamda da var
@Emrebey3418 iyi akşamlar. Ben silecek motorunu sökmüştüm geri takarken yönünü farklı takmışım bu yüzden silecekler yukarıda kapatıyordu sonra motoru tekrar söküp motorun fasılasının durduğu yerde (1.kademede 2.turun durduğu yer) bu şekilde takınca düzeldi yani aşağıda kapanmaya başladı ayrıca kollar yukarıya çıkarken dahi koldan kapatsam yukarı turunu tamamlayıp aşağıya inice kapanıyor. Birinci kademe sorununu ise fasıla rölesine gelen dört fişli soketin artı ve F bacağına bağlanan fişlerde temazsızlık varmış onları temizledim ayrıca söketin bacaklarını da zımparaladım çalıştı. (fasıla rölesi, kolu birinci kademeye alınca az da olsa hareket edip duruyorsa, çıt sesi geliyorsa röle sağlam arkadaşlar kesin. Röle bacaklarına giren fişlere bakın. 50_60 liralık röle en son çare)
@Mchthakan bide ben deniyim yarın bakalım benimkinde de düzelme olucakmi verdiğin bilgi için teşekkür ederim usta
@Emrebey3418 rica ederim kardeşim. İnşallah işe yarar (Ben sadece kendi çapımda kendi arabamın sorunlarını çözmeye çalışıyorum ustalarımız formda Nazar Boncuğu ​​​​​​)