Tofas Team

Tam Versiyon: Akü lambası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar öncelikle merabalar bugün arabayı çalıştırdığımda akü lambasının yandığını gördüm gaz verdiğim zaman söndü tekrar çalıştırdım gene yanıyodu gaz verdiğimde gene söndü sorun nedir acaba ?
Dinamonun kömürleri bitmiş olabilir ya da diyot değişmesi gerek.Elektrikçiye gidip ölçtürürseniz sarj düzgünse diyottur değilse kömürdendir.Eğer diyotsa önemsemenize gerek yok 30 lira civarı tamiri tutar.Fakat kömürse aküyü sarj etmez yolda bırakır.
Arabayı çalıştırdığım zaman bi ses başlıyo uğultu gibi motordan geliyo
Şarj dinamosunun bakım vakti gelmiş kömür , bilya değiştirmek işcilikle 50tl civarı tutuyo. Önümüz kış yaptırman iyi olur.
(08.12.2012, 22:26)kadireren yazdı: [ -> ]Şarj dinamosunun bakım vakti gelmiş kömür , bilya değiştirmek işcilikle 50tl civarı tutuyo. Önümüz kış yaptırman iyi olur.

Tamam kardeşim eyvallah

peki parçaları alıp kendimiz değiştiremeyiz mi acaba ?
Araba traktör gibi çalışıyor gibi bi ses gelir muhtemelen banada olmuştu sorun şarj dinamosundandı kayışı kopartmıştı.
Onurun dediği gibide olabilir kontrol et kesin sorunu bul öncelikle , kendin yaparsan 20tl gibi fark olur malzeme 25-30 tl tutuyo 20tl civarıda işcilik tutuyo diye hatırlıyorum ve 20tl için o kadar zahmete girme bence.
Bilya kesin değişecek.Kömürler(Fırçalar), diyotlar değişebilir.Bakırı bitmiş olabilir.Sökülünce belli olur.30 Lira gibide işçiliği tutar.
slm o sorun bendede var 4 aydır akü lambası yanıyor hiç sönmüyor ne zaman bozulursa o zmn yaptıracam ustaya götürdüm sıkıntısı olmaz dedi bende kullanıyom öyle diyotu degişmesi lazımmış öle dedi
Tamam arkadaşlar teşekkür ederim Salı günü aksilik olmassa gidicem neymiş öğrenicem tekrar teşekkür ederim
Sayfalar: 1 2