Tofas Team

Tam Versiyon: İlk çalışmada hırıltı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar.

Arkadaşlar şimdiye kadar böyle birşey yoktu. Geçen gün babam arabanın yağını, yağ filtresini değitşirdi, bir de bor katkısı koydu. O günden sonra rabahları ilk çalıştırmada araba hırıltılı çalışıyor. Biraz devir yükseltiyorum, zaten hissettiriyor bas gaza iyice düzeleceğim toparlayamadım gazı diyor sanki.

3-4 bin devire çıkartıyorum hemen normalleşiyor ses. Aslında ben yakıtla ilgili olduğunu düşündüm. Benzin&lpg bölümüne açacaktım ama yağ değişiminden sonra olması kafamı kurcaladı buraya açtım. Hani yeni benzine alırız da benzin tam gelene kadar bir hırıltı olur ya. Ona benzer birşeyler oluyor.

Bir de çalışır çalışmaz devri 5-10 bin arasına sabitliyordu araba. Şimdi yukarıda söylediğimi yapana kadar ve az birşey daha ısıtana kadar devir çok aşağı iniyor, nadiren de olsa stop ediyor. Gerçi resmen kar havası başladı ondan olabilir mi?
usta senin kalerüferde ısıtmıyodu galiba geçen öle bi konu açmıştın senmiydin değilmiyin tam hatırlamıyorum ama sensen eğer büyük bi ihtimal contan yanık o yüzden patırtı yapıyor sabahları ilk çalıştırmada benimde çok kısa bi süre önce başıma aynısı geldi ordan biliyorum gaz verince düzeliyor gazdan çekince ısınasıya kadar patı patır yapıyor.
Sabahları ilk anda hırıltı varsa conta olması yüksek ihtimal,kalorifer de ısıtmıyorsa sebep odur.Su eksiltiyor mu arac bir de biraz yol yaptıktan sonra gaz beynini kontrol edin donmaya yakınsa contanın yanık olup olmadığını kontrol ettirin.
Evet arkadaşlar bendim o. Kalorifer tam ısıtmıyor. Ama onun da sigorta kutusundan olduğun düşünüyordum. Bazen ısıtıyor, bazen kesiyor kendi kendine (o arada silecek, rezistans, korna falan da sırayla bir gidip bir geliyorlar).

Gerçi ısıttığında da az ısıtıyor doğru. Peki bize neye mal olur bu conta işi? Yaptırmazsak dezavantajımız nedir? Su eksiltmiyor gördüğüm kadarıyla. 2-3 günde bir kontrol ediyorum. Ara sıra hava yapıyor radyatörde işte o var bir tek.
(08.12.2012, 02:48)aykutc yazdı: [ -> ]Evet arkadaşlar bendim o. Kalorifer tam ısıtmıyor. Ama onun da sigorta kutusundan olduğun düşünüyordum. Bazen ısıtıyor, bazen kesiyor kendi kendine (o arada silecek, rezistans, korna falan da sırayla bir gidip bir geliyorlar).

Gerçi ısıttığında da az ısıtıyor doğru. Peki bize neye mal olur bu conta işi? Yaptırmazsak dezavantajımız nedir? Su eksiltmiyor gördüğüm kadarıyla. 2-3 günde bir kontrol ediyorum. Ara sıra hava yapıyor radyatörde işte o var bir tek.
usta aynıları benimde başıma geldi 1 hafta oldu olmadı sorunu çözeli sabahları hırıltılıysa araba ısınıp stop edince su akma sesi gibi fokurdama varsa kalerüferin ısıtmıyorsa lpg beyni cayır cayır ısınmıyorsa çok büyük ihtimal conta gidik contayı yaptırmazsak eksileri ne olur demişsin yağa su karışır yağın bozulur yağ bozuluncada motorun daha çabuk aşınır + üst kapağa zarar verir atıklık olur hala yaptırmadan binersen silindiride bozar al sana bissürü dert başına bence en kısa zamanda maddi durumun varsa yaptır. bende eski kasa 88 model doğan var ben 50 tl kapak taşlama antifiriz conta takımı 2 tanede ufak bişey aldılar adını bilmiyorum. kayışlar yağ filtresi yağ buji kabloları parçaya 120 tl param gitti motorcu ustamada 150 tl para verdim yani toplam 320 tl param gitti ama aracım şimdi saat gibi maşallah sen sadece contayı yaptırırsan 150 ile 250 tl arasında kurtarırsın gibime geliyor.
Anlattığınız sorunlara göre conta gibi duruyor.Zaten durduk yere araç hava yapmaz motor suya kompresyon veriyordur.

Yaptırmazsan dezavantajın kapağı eğersin artı taşlama maaliyeti çıkar.Sabahaları bir süre sonra çalışmaz patırtılı çalışır gaz beyni donar stop eder kalorifer ısıtmaz.Maaliyet olarak 150 ile 350 arasında birşey çıkar.(Kapak taşlama,yağ değişimi vs vs artılara göre bu aralıkta değişir)