Tofas Team

Tam Versiyon: karbüratörde benzin kaçırma problemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar geçen hafta karbüratörü komple söküp temizliğini yaptım.. malum bitene kadar kullandığımız için benzini, depo dibi pislikler tıkamış gözenekleri sonrasında montajını yapıp marşa bastım bir iki ayar saat gibi çalıştı...
çalışırken kaputu açıp sağına soluna baktım benzin boruları ve benzin kesicinin, kaçak varmı diye borularda yok ama resimde gösterdiğim yerden çok değil ama 1 dakikada 1 damla karbüratör çanağına damlıyor.resimde gösterdiğim pirinç benzin giriş borusunun tamda dibinden sızıntı var benzin hortumunu çıkarıp baktığımda sağa sola döndüğünü farkettim çevirdiğimde sıkılıyor gibi olup tekrar gevşiyor, bende tekrar hortumu takıp öylece bıraktım..
bu pazar tekrar sökmeyi düşünüyorum... resimde gösterdiğim pirinç boru değişen bişeymidir değişiyorsa nasıl değişir bilen varsa yardımlarını bekliyorum.. bu arada resim alıntıdır..
[Resim: CCjbZ.jpg]
Onu tornacıya götürmen lazım onlar halleder ancak
Karburatör sökme işlemi nasıl oluyor kolay mı temizliğini yapabilirmiyiz acaba
karbüratörün şamandırasıyla oynadıysan şamandıra kapatmıyo olabilir o yüzdende kaçırır. yada o pirinç yalama olmuş sıkmıyodur bi tornacıya git halledilir eğer o pirinçtense değilse şamandıranın iğnesiyle oynaman lazım.
Karbürator uzun zamandır sökülmediyse zor çıkar onun dışında sökmesi kolay zaten filtre kazanını sökünce bağlantıları görürsünüz.Temizlik işi meşakatli bi iş,sökülünce contalar diyaframlar değişiyor.50 tl ye komple bakım temizliğini yapıyorlar durumunuz müsaitse verin yapsınlar uğraşmayın bence.
kendin yapması çok zor bir iş 50tl işçilik+parça ya temizliyorlar