Tofas Team

Tam Versiyon: Opel vectra 2.0 gls
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamun aleyküm. Hayırlı akşamlar. Kardeşime vectra b 1997 model 2.0 araba almayı düşünüyorum. Memleketimde 190binde, değişensiz, 3 parça boyalı, tramer kaydı 4.500 gümüş gri renkli, döşemeleri falan temiz. Fiyatı 69 lira. Çevremde vectra b lere yanaşma kronik arızası, elektrik arızası çok oluyor diyorlar. Size de danışayım dedim. Görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Alırsan sıfır elektrik tesisatı döşet yoksa başın hep ağrır

Ve çok acil değilse bu dönemde araç alma 👍
bizim dükkanın ordaki komşu 4-5 bin lira para harcadı elektrik tesisatına sensörler vs dahil ama 2 yıl falan oldu sorunsuz biniyor. hepsi böyle olacak diye bi şey yok tabii ama hazırlıklı olman lazım
Opellere hep sıkıntılı elektronik arızalı araba derler ama karar senin 
Yılbaşından önce almamız lazım. Nissan almera tekna paket almayı düşünüyordum. Onunda pek piyasası yok. Vectra b de fiyat performans olarak çok cazip geldi. Kararsız kaldım.
Sn @ayyildiz200 Hüseyin bey, bahsettiğiniz modeli 2003 yılında (1.6 motor Lacivert) abim kullandı. Nerede ise hiç sorun yaşamadı. 2004 yılında ise Opel Odak'tan sıfır olarak Vectra aldı. Bu aracı 10 yılı aşkın kulandı, çok memnundu. Sarf malzeme dışında arıza nedeni ile bakım görmedi.

1.6 motorlu eski kasa aracını ben de kullanmış, tek kelime ile "mükemmel" demiştim. Şu bir gerçek ki; bahsi geçen araç 1997 model. Şimdi ise 2022 yılına girmek üzereyiz. Yani 25 yaşında bir araçtan bahsediyoruz. Dolayısı ile bazı sorunların ortaya çıkması gayet doğal. Sizden önceki sahibi ya da sahipleri bakımları zamanında yaptı mı? Bu önemli bir detay.

Ezcümle;  Yukarıda teknik ve fiziki detaylarını paylaştığınız araç ekspertiz yapılmak şartı ile  rahatlıkla alınabilir. Hatta benim gibi SW sevdalısı için (piyasada var ise) Vectra SW mükemmel bir araçtır diyebilirim.
Valla o zaman reis iyi bir ustaya göster kime sorsam hep aynı seyi duydum ha temiz bakımlı ise sorun olmaz mesut abinin dediği gibi ama hor kullanılmışsa bence uzak dur
(24.11.2021, 23:05)rantez22 yazdı: [ -> ]Valla o zaman reis iyi bir ustaya göster kime sorsam hep aynı seyi duydum ha temiz bakımlı ise sorun olmaz mesut abinin dediği gibi ama hor kullanılmışsa bence uzak dur

Sn Muhammed bey size hak veriyorum. Bazı markalar gerçekten kronik sorunlu.
Ör; Fiat Punto direksiyon kilitlenmesi. Renault EDC otomatik şanzıman arızası. Honda Civic C sütun çökmesi vb gibi.

Opel'in de mutlaka kronik bir sorunu vardır. Bakım ile bu sorunlar en aza indirilebilir. Ancak bakımsız araçlar gerçekten masraf kapısı, sinir küpü. Günümüzde bakımsız ve hor kullanılan araçları öyle süsleyip makyajlıyorlar ki, alıcı bir çok kusuru maalesef göremiyor. 

Bu neden ile, sağlam ekspertiz + usta kontrolü mutlak yapılmalı. Sonrasında ise, araç periyodik bakım yapılarak kullanılmalı.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Beni en çok cezbeden kilometresi, iç döşemelerin temizliği oldu. Kendi aracımın bütün işlerini kaporta hariç kendim yaparım. Mekanik bilgim, becerim var. Eğer bu aracı alırsam bütün mekanik işlerini kendim halledeceğim. Elektronik kısmı ellenmemiş ise değerlendireyim bakalım.

Arabanın linki; https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ates-den-1997-vectra-2.0-gls-klimali-degisensiz-sadece-190.000km-960820965/detay
@mesdogru abi bende astrası vardı 2004 kronik olarak su Nalet egzoz arıza lambası yakıyordu oksijen sensörü den tut lpg filtresine va kadar değiştirdim 3 bin km sonra gene yakıyordu en son bıktırdı direk sattım yarı otomatik şanzuman olanlarında bir sorun var deniyor

Galerici olmasaydı iyidi sen bu aracı exper vs sok 👍
Sayfalar: 1 2