Tofas Team

Tam Versiyon: Karburator ve kapak temizliği?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Karbüratör temizligi yapmak istiyorum vede egzantrik en üst kapaktan yag akitiyor yag oluyor contalarin yani ıslak gibi o contayi degistirmek istiyorum. Benim almam gereken contalar tam olarak medir ve ne cesit contalar almam gerek. Birde en ust kapagi sikarken tork anahtari ilemi sıkayım?
Karbüratör conta takımı ve külbütör silikon contası al, bahsettiğin kapağı normal lokmayla sıkabilirsin
Sn @xirman06 Numan bey, aynı sorunu ben de yaşadım ve dediğiniz işlemleri yaptım. Oto parçacıya gidin, silikon külbütör kapak contası isteyin. Ben, hatırladığım kadarı ile 35 TL'ye almıştım.

Külbütör kapak contasını değiştirmek için hava kepini söker iseniz, çok rahat bir çalışma alanı elde edersiniz.
Külbütör kapak saplamaları Metrik 10. Burada kullanılan somunlar maalesef Metrik 10 düz somun. Fabrikanın fiberli somun kullanmasını, Ya da en azından her somun altına rondela koyulmasını isterdim.

Zira bütün işlemler bittikten kısa bir süre sonra bu somunların gevşediğine şahit oldum. Siz 500 Km yapın, ve somunları tekrar kontrol edin. Gevşeme var ise, tatlı/sıkı olarak sıkın. Doğru olan elbette tork anahtarı ile sıkmak. Ancak çok çok az tamircide tork anahtarı gördüm, olanın da kullandığına şahit olmadım.

Külbütör kapağını söktükten sonra kam milinin (eksantrik mili) yumurtalarını mutlaka kontrol edin. 

Karbüratör bakımı için, aracınızın marka ve modelini belirterek conta takımı istemelisiniz. Karbüratör bakımı bir çok videoda çok basit gibi görünse de hassas ayarları olan bir iş. Ben bakım için karbüratörü manifolddan ayırdım, ancak parçalamadım.  İç/dış görünen bütün kirleri balata spreyi ile temizledim. Manifold üzerinde temizlik yapacak olur iseniz, manifoldu mutlaka temiz bir bez ile kapatın, kirden tozdan muhafaza edin.

Özellikle gaz kelebeği ciddi olarak kirlenmişti ki, 1 tüp balata spreyini komple boşaltıp bütün kirlerin süzülmesini bekledim. Daha sonra temiz bir bez ile detaylı temizlik yaptım. Siz karbüratörü parçalara ayıracak olur iseniz, yaptığınız her işlemi videoya alın. Bu videoların toplama esnasında size büyük yardımı dokunacaktır. 

Şimdiden kolay gelsin. Gelişmeleri buradan görsel eşliğinde paylaşırsanız memnun olurum.
Karbüratör temizliği teferruatlı iştir parçaların sökülüp dağıtılıp tek tek temizlenmesi gerekir youtubeda videolar var biraz bak yapabileceğine inanıyorsan giriş yoksa daha kötü olur
Motordaki yağ sızıntıları içinde bir resim alalım senden
Aksam yag sizan yerleri çekeceğim onceden temizlemistim motoru sonra yag koydum 1 yag sonra tekrar terleme yapmis ama bariz fazla bi terleme gibi gözüküyor. Karburatorü hassas ayarlari haric sokmeyi dusunuyorum kolay sokulen yerleri sokup temizlemek illaki fark yaratir degilmi aracta?

@mesdogru  siz karburatorü dagitmadan temizlediniz geri yerine takinca aracta bir fark oldumu?
Sn @xirman06 Numan bey, ilk çalışma ve gaz yeme oldukça iyileşti. Yakıt tüketimi hesabı yapmadım. Zan ediyorum ki, yakıt tüketimine de olumlu katkısı olacaktır.
@xirman06  karbüratörü sökmek basit  lpg mikser üstteyse onla beraber 4 vida var söker alirsin tavsiyem contalarla birlikte takoz u da degistirebilirsen degistir vidalari aldıktan sonra eline alirsin gayet basit videolari izle yaparsin yalniz asperox la filan ugrasma mazot benzin veya balata sprey i al onlarla temizle
Takoz nerede oluyor conta setinin içinde varmi? Birde hangisi iyi temizler yağı? Benzinmi mazotmu?
(05.11.2021, 20:07)xirman06 yazdı: [ -> ]Takoz nerede oluyor conta setinin içinde var mi? Birde hangisi iyi temizler yağı? Benzin mi mazot mu?

Sn Numan bey, takoz manifold ile karbüratörün arasında duruyor. Conta setinin içinden çıkmaz, takozu ayrı olarak almalısınız. Balata spreyi temizlik konusunda işini çok iyi yapmakta. Basınçla püskürdüğü için ara gözeneklere dahi ulaşmakta, temizliği en üst seviyeye taşımakta. Size tavsiyem, büyük boy balata spreyi alın (15 TL), temizliği yapın.
Peki takozu değiştirmek sartmi? Degistirmesek ne fark eder
Sayfalar: 1 2 3 4 5