Tofas Team

Tam Versiyon: Hararet yukarılarda geziyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar selamlar.

Böyle bir durum yoktu. 2 gündür, hararet hep 90'ın üstünde. Fan açmada sıkıntı yok ama zor iniyor normale.

Bugün babam benden habersiz arabayı almış götürmüş. Radyatörün üstünde plastik birşey var ondanmış, komple radyatör değişmesi gerekir demişler. Ama böyle kullanın hararet yapmaz bu araba, normaldir o sorun olmaz demişler.

Babam da yağını suyunu antifirizini koydurmuş getirmiş. E baba oldu da hararet yaptı bir sekmana mı para verelim 600 lira dedim. Alaydın bir radyatör kafamız rahat etseydi. Şimdi bir sıkıntı olsa koyduğun antifiriz bile boşa gidecek dedim.

Israrla kullanmanın sorun olmadığını söylüyorlarmış. Babam da eski sanayicidir. O da anlar ama içim rahat etmedi nedense. Bence sorun da radyatörden değil, devirdaimden flaan olabilir diye düşünüyorum.

Ne dersiniz?
termostatta olabilir radyatorun tıkalıda olabilir devirdaim de olabilir
benimki de soğuklar başladığından beri 70 ten yukarı zor çıkıyor..
o zaman bir de ben götürüp baktırayım. bunlardan biri dğeişirse muhtmelen suyu boşaltacaklar. o suyu bir leğene koydurup geri koydurayım mı antifiriz boşa gitmesin diye.

hayır zaten radyatör eski. şimdi radyatörü falan delerse antifiriz su kaçıracak. keşke değişseymiş radyatörü. neyse.
Aynı durum benim eski aracımda da vardı.Hararet hep doksanın biraz üzerindeydi.3 sıralı radyatör,termostat,devirdaim,hatta en son orjinal hararet göstergesi değiştirdik çok az indi aşağıya o da rolantide yüksek kalırdı yolda doksan civarı seyrederdi.Ancak şöyle bişey var üst kapak contsaı değişiminden dolayı kapak taşlanmıştı en son ona bağladık sonucu.
kapagın taslanması sıkıştırmadıgın surece fark etmiyo umut abi. kapagın düzgün bir işlemle oturtulması önemli. yoksa en ufak şeyde patlak verir tekrar
Şimdi arkadaşlar hararet deyince akla ben gelirim Big Grin sorun radyatörün üstüntündeki plastik şeyden denmiş ama neyden ? böyle bir sorun varsa bukadar boşlanmamalı bizim araçların motorları bu konuda çok hassas conta yakıp daha büyük masrafa yol açabilir
(02.12.2012, 13:49)SerialKiller yazdı: [ -> ]Şimdi arkadaşlar hararet deyince akla ben gelirim Big Grin sorun radyatörün üstüntündeki plastik şeyden denmiş ama neyden ? böyle bir sorun varsa bukadar boşlanmamalı bizim araçların motorları bu konuda çok hassas conta yakıp daha büyük masrafa yol açabilir

valla koray sen geldin benimde aklıma hararet koray Big Grin kardeşim gerekirse komple değiştir ilk önce kendin sonra araban rahat etsin.benm politikam şudur.
-ABİ İDARE EDER,DAYANIR VS.VS.
+OLMAZZ DEĞİŞTİRR Smile
arkadaşlar aynı sorun benim araçtada vardı şaseyi besledim normale döndü denemek istersen akünün şaseden far rolesinin altına şase çektim hararet normale döndü arkadaşların dediğ unsurlar yoksa aracınızda şase beslemeyi deneyin
Kenan bey lütfn aşağıdaki kısıma konu açıp kendinzi tanıtın

http://www.tofasteam.com/forum-uye-tanitim-bilgileri