Tofas Team

Tam Versiyon: Motor performansi ve yakit??
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
(24.10.2021, 19:16)kazım28 yazdı: [ -> ]@mesdogru abi bilgisayarlı ayara ben güvenmiyorum nexaman yaptırsam ya raba cekmiyor yada sabah calışmıyordu bende kendim yapmaya başladım ayarda yardım ettim çoğu kişide memnun kaldı motorda bir absürt bi calışma yoksa ideal ayarı bulmuştursun bilgisarlı ayarda ekranda hepsi yeşil olunca ayar oldu tamam derler cıkarsın yola arabada cekiş kalmaz şimdi sen bilgidayara sokturcaksın hemen ellerine bi tormavida pirinc vidayı köküne kdar sıkarlar fabrika o vidayı boşa yapmışya yinede sen bilirsin

Sn Kazım bey zan ediyorum yanlış anlaşıldım. Aracımı bilgisayarlı LPG ayarına sokmayacağım. Sadece, araç zengin karışımda mı? yoksa fakir karışımda mı? bu egzoz gazlarını ölçen bilgisayarlı sistem ile anlaşılabilir dedim.

Ancak bir konu var ki, size hak veriyorum. Bilgisayar ile LPG ayarı yaptıran bir çok kullanıcı, araç çekiş düşüklüğü şikayetini yazmakta ve çare aramaktadır. Bu noktada ise şaşkınım. En ideal hava/yakıt karışım oranını egzozdan çıkan gazları ölçerek yapan sistem, aracın çekişine artı değer katmalı, çekiş sorunu yaşatmamalı.
@mesdogru abi o cekiş düşklüğün sebebi motor boşda iken gaz ayarı ypıldığında boşdaki motora elle gazverildinde haliyle motor rahat döndüğü icin vkumu cok olur yükde iken motor vakumu az olduğunda cekiş problemi oluyor bilgisayara soktura bilirsin tbiki  elle yptın yara bir bakarsın karışım nasıl olduğuna
@kazım28 abi arabayı sana getirsem gaz ayarı vs çeker misin para karşılığı tabiki bana yakınsan
Sn @kazım28 bey, tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. Araç bakım notlarıma bakarken bir şey fark ettim. Rutin bakımları detaylı olarak yaptığım halde, regülatör bakımını sadece yağ tapasını açıp biriken yağı tahliye ederek yapmışım.

Oysa LPG periyodik bakım notlarıma baktığımda, regülatörde biriken yağın her 2 ayda 1 boşaltıldığını ancak LPG gaz kesici filtrenin hiç değişmediğini gördüm. LPG sistemi değişeli yaklaşık 26 ay oldu ki, bu sürede en az 25 Bin Km yol yaptım. Regülatörden çıkan yağı da hesaba katar isek, gaz kesici filtre eminim ki ömrünü tamamlamıştır, bu nedenle regülatöre sağlıklı gaz akışı olmuyor da olabilir. 

LPG Yedek Parça satış sitesinden 2 adet filtre + takım Oring conta siparişi verdim. Filtre geldiğinde, gaz kesici filtreyi değiştirecek, regülatörde biriken yağı tekrar tahliye edecek, ek olarak gaz ayarını tekrar yapacağım. Zan ediyorum ki, bu işlemlerden sonra aracın sabah çalışması, performansı ve yakıt tüketim değerleri olumlu yönde değişim gösterecektir.
@mesdogru  karburatörlü araçlara uygun olan filtreden mi bahsediyorsun site bilgisi verirmisin ?
Sn @Hasanbey benim LPG sistemin AKL. Bu sisteme uygun filtre siparişi verdim. Site linki aşağıda; https://www.lpgyedekparca.com/arama?filter_name=Ga%20kesici%20filtre
Bu kesicinin içindeki filtre değilmi kesicinin de markası varmi ? 
@mesdogru
Sn @Hasanbey markalara göre filtrelerin farklı olduğunu gördüm. Site özellikle hangi marka kesiciye uygun olduğunu yazmakta.

Ekleme; Evet gaz kesicinin içindeki filtre.
@Kcakar6060 sen hangi semtdesin krdeşim ben bağcılar mahmutbeydey oturuyorum
Yağı nereden bosaltiyoruz bu arada karbüratörlü atiker beyin var bende birde lpg filtredini degistirmezsek ne olur?
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6