Tofas Team

Tam Versiyon: Gösterge ışıkları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba! Arkadaşlar
Aracımın göstergesindeki ışıklar adaptörle tek tek deniyorum aydınlatması gayet iyi, ama araca monte ettiğimde kısık yanıyor. Sadece parkları açınca ışıklar zayıf yanıyor, ama gösterge içini aydınlatan duylardan herhangi birisini çıkarınca canlı yanıyor. 
Sinyal verince diğer ışıklarda kısılma oluyor. Sinyal işaretçi ışığı çok zayıf yanıyor. Adaptörle tek sinyal ışığını açtığımda gayet canlı yanıyor.
Bu neden kaynaklanıyor olabilir.
Tabloya şase yeteri kadar ulaşmıyor desem bu sefer hararetin benzinin yanlış göstermesi gerek var mı böyle bişey ?
@Falcon417 abi normaldeki aydinlatmasi nasil oluyor örnek resim varmi sende? Bende geceleri çok kısık goruyom ama orjinali budur diye dusunuyom.
(17.10.2021, 00:36)Falcon417 yazdı: [ -> ]Tabloya şase yeteri kadar ulaşmıyor desem bu sefer hararetin benzinin yanlış göstermesi gerek var mı böyle bişey ?

hatalı göstermiyor sıkıntı yok bunlarda. Şase güçlendirmesi de var.
dediğim gibi gösterge içi aydınlatmalardan bir tane duy çıkardığımda ışık yükseliyor. 
sinyal ışığı tek 12 v adap terle çalıştırdıgımda yüksek ışık, araçta tüm fişleri taktığımda az ışık veriyor.
Sigorta kutusundan oraya düşük voltaj geliyor o halde bunuda anlamanın yolu bu yuvalardaki voltajı ölçmekle olur, kutunun arkasında tabloya gelen soket hangisi bilmiyorum ama soketlere bastırarak dene bi.Merak ettiğim bişey var tabloda sinyal oku tek olması lazım seninkinde bu gösterge ampullerinden birini sökünce o da mı kuvvetleniyor ?

@xirman06  Konudan alakasız yazmışsın anasayfada üstte slayt dönüyor orada gösterge ile ilgili konu var onu incele
(17.10.2021, 14:26)Falcon417 yazdı: [ -> ]Sigorta kutusundan oraya düşük voltaj geliyor o halde bunuda anlamanın yolu bu yuvalardaki voltajı ölçmekle olur, kutunun arkasında tabloya gelen soket hangisi bilmiyorum ama soketlere bastırarak dene bi.Merak ettiğim bişey var tabloda sinyal oku tek olması lazım seninkinde bu gösterge ampullerinden birini sökünce o da mı kuvvetleniyor ?

@xirman06  Konudan alakasız yazmışsın anasayfada üstte slayt dönüyor orada gösterge ile ilgili konu var onu incele
Sinyal tek gösterge tablasında. Araçtan bağımsız 12 v adaptörle denediğimde ışık yüksek yanıyor.
birde balata  ikaz ışığı yanmaya başladı bu tabi diğer aydınlatmalarla alakası yok. Bundan öncede sorun aynıydı. Balata ikaz ışığı normalde çalışmıyor diye biliyorum.
Sinyal simgesindeki ampulün iki bacağının biri sağ diğeri sol sinyalin artılarından geliyor senin sorunun sigorta kutusunda o zaman