Tofas Team

Tam Versiyon: buji değişitimek
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
s.a. arkadaşlar. herkese hayırlı günler. bu hafta sonu benin kartalın bujilerini değiştireceğim. bujilerde herhangi bir ayar yapılıyormu.yoksa aldığımız gibi takabilirmiyiz.birde hangi marka buji önerirsiniz. fiyatları ne kadardırı.
Buji ayari diye birsey olmaz aslinda. Fabrikaca belirlenen bir tirnak araligi degeri olur, mesela 0.60-0.70 mm diye bir aralik olarak verilir. Aracin orijinal bujileri zaten bu degere sahip olur, sadece baska marka buji takilirsa veya herhangi bir nedenle aralikta degisme olursa o zaman tekrar ayar yapilir.

Platin ateslemeli sistemde buji araligi 0.5-0.7 mm arasindadir.
Elektronik atesleme sisteminde ise 0.8-1.2 mm civaridir.

Platinli atesleme sisteminde buji gerilimi elektronige gore dusuk oldugundan tirnak araligi daha dardir. Elektronik sistemlerde daha guclu atesleme yapildigindan daha genis aralikli bujiler kullanilir ve performans artirilir.

Buji tirnak araligi kucultuldugunde atesleme avansi artar. Elektronik atesleme sistemlerinde avans ayari sabit oldugu icin lpg takilmasi v.s. durumunda avansin 1-2 derece artirilmasi performansi artirdigindan dolayi ustalar buji tirnak araligini biraz kuculterek avansi artirirlar. Platinli araclarda ise avans ayarlanabilir oldugu icin buna gerek kalmaz.

Ancak benzinde kullanilirken tirnak araliginin kucultulmesi tersine performansi dusurur. Ben size arabanizin bujilerini ve eskiyse buji kablolarinin tamamini orijinali ile degistirmenizi oneririm.
Ben orj buji almıştım kullandım
Ama sonra ustam yakıtın güzelleşmesi için opel bujisi aldırdı...Şimdi ince opel bujisi kullanıyorum...
Benim motor ustamda tofaştan emekli.Tofaşta "şampiyon" diyor.Benimkiler şuan bosch Ama zamanı geldiğinde şampiyonla değiştireceim.
bende bosch marka var gayetde memnunum ..ama deneme amaçlı şampiyonu deneyeceğim..
Bizde beyaz doğanı satmadan önce değiştirmiştik bosch marka buji takılmıştı kablolarıyla birlikte değişmişti gayet memnunduk tavsiye edebilirim... Şampiyonu kullanmadıgımızdan bilmiyorum
Ben i.e de deneme amaclı bosch kullandım yakıt arttı orijinal kitapcıgında champion rc7ycc yazıyor ondan kullanıyorum no problem
benimkilerden 3ü champion biri bosch sakın sakın yere düşürdüğünüz bujiyi yakmayın arabaya tecrübeyle sabttir sonra benim gibi 3 pistonda kalırsınız bujiler arabanın herşeyini etkiliyor arada buji kablolorunu platin ve meksefeye baktırmayı ihmal etmeyin..
ben düz motorlu araçlar için konuştum diğerleri için bilgim yok malesef
Bende az önce değiştirdim bosch marka aldım 4tanesi 12tl
yanılmıyorsam 10 binde değiştiriyorsun fakat araba tüplü ise 8 binde falan değiştir derler hep benim usta böyle söylemişti
Sayfalar: 1 2 3 4