Tofas Team

Tam Versiyon: 01.12.2012 itibariyle muayeneye gireceğim...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
evet arkadaşlar cumartesi günü muayeneye gireceğim...tavsiyeleriniz nelerdir bide sızdırmazlık raporu almam gerekiyor mu?
Sızdırmazlık raporunun olmaması hafif kusur, bizde yoktu geçmiştik.Aydınlatma aksamını kontrol et çalışsın yeter far ayarı bozuk felan olması önemli değil , stop camları renk atmışsa ona takabilirler.Sileceği kontrol et çalışması yeter bide suyu olsun zaten bunlara normalde herkes bakar yani korkulacak pek bişey yok.
Lastik durumuna bakıyolar , fren sapması felan çok olursa bırakıyolar bide çürük varsa , bazı kıllar oluyo saçma sapan şeylere takıyo oda biraz şansınıza kalmış.
Arka kemer tokaları rahatsız ediyo diye genelde koltuğun altına koyarız sizde öleyse çıkartın onları bakıyolar.İlk yardım çantası var bide set halindekilerden alırsanız veya birinden ödünc alırsanız yetiyo varsa yangın söndürücünün tarihine bakıyolar gitmeden kontrol edin
Ne olur ne olmaz aracınızı bi iç dış motor yıkatın tertemiz olsun,elektrik aksamını kontrol edin,frenlerde falan bişi çıkarsa artık onu verilen sürede halledersiniz.Kolay gelsin şimdiden.
Ek olarak;Egzoz şanzuman ayağını kontrol edin.
Direk muayeneye gidin eğer ki geçmezse verdikleri listeye göre yaptırır tekrar gidersiniz.Şimdi yok orası yok burası diyip uğraşmayın.Eğer arcınızda bildiğiniz bir sorun varsa ona göre daha net cevaplar verebiliriz.
abi ben sana bizim görmedimiğimiz kusurları diyim.fren güçlerini kontrol et taşıyıcı parçalara bak altta çürük varmı yokmudur. far ayarı geçiyo sıkntı yok.stoplar frenlerini sislere bağladıysan sök ağır kusur. silgeçlerin dörtlülerin farların yansın.motoru yıkatmadan gidersen yağ kaçakları yazar hafif kusur bişey olmaz.2 kişi gidin vizeye sokmadan önce hafif bi kontrol çekerseniz allahın izniyle geçersiniz.
cevaplayan arkadaşlara teşekkürler...

direksiyon körükleri yırtıktı rot kolları ve rot başları ile birlikte değişti.alt tabanda şaseye yakın bölgede çürük vardı yapıldı.motor 1 hafta önce yağ değişiminden sonra yıkandı hala pırıl pırıl.tüp 2009 yılında komple sistem yenilendi...

benim gördüğüm sileceklerin 1.kademesi çalışmıyor ve sağ fren lambası patlak durumda...
Fren lambasından dolayı bırakabilirler ama ağır kusurmu , hafif kusurmu yazarlar emin değilim , sileceklerde sıkıntı çıkartabilir sorun olmaz derseniz bu şekilde girin 2.si ücretsiz zaten yapar gidersiniz veya uğraşamam derseniz bu iki sorunu halledip gidin fren lambası 10dklık iş zaten
lambayı değişirim onda bişey yok ama sileceklerin ilk kademesi çalışmıyor...2.ve 3.kademede çalışıyor...bunun derdi ne olabilir acaba?
Ben çok anlamam elektrikden ama aklıma gelen 2 sebep var.Bu kollar bozulmuş olabilir veya silecek zamanlayıcı var silecek motorunun orada oluyo sanırım oda bozuk olabilir.
Mustafa abi iyi anlar veya başka bilen vardır cevaplarlar
bence zamanlayıcıdan çünkü kol bozuk olsa 2. ve 3.kademe çalışmaz değil mi?...
Sayfalar: 1 2 3 4