Tofas Team

Tam Versiyon: aracım neden cok yakıyoo yardımm
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
arkadaslar bende 1.6 slx tipo var alalı 1 ay oldu bakımlarını yaptırdım trıger degıstı sıbop ayarı yapıldı olmadı beyınden dedıler lovato takıldı karburatör temızlendı ama arac en son 460 kurusa dustu her usta ayrı bı ayar yaptı ama nafıle dusmuyo en son ustanın bırı kapak sökulecek dedı ama garantı veremem dedı nedır bunu sorunu basınıza böle bı olay geldımı yardımlarınızı beklıyorum arkadaslar
Benzinde ne kadar yakıyor?
benzın kesıcıden benzın aktıgı ıcın kullanamıyorum su an
baskı balata durumu falan nasıl aracın? çekişi falan iyimi? yada bakımları yapılmışmış bujiler buji kabloları falan? LPG sisteminin durumu ne kaç senelik? eger LPG de cok yakıyor ise sadece dedigim butun bakımlar vs vs yapılmış ise. motor benzin de düzgün calışıyor ise LPG de cok yakıyor ise LPG beyninde falan sorun olabilir..
gardas şöle anlatayım sana arabayı alır almaz bujı bujı kablosu yagı antıfırız yag fıltresı hava fıltresı balatalar yagı felan hepsını yaptırdım sonrasında sıbop ayarı karburatör temızlıgı ve yenı lovato marka beyın aldım ılk basta 550 felan yakıyosu sımdı 460 kurusa kadar dustu baskı balataılk fena deıl cekısıde ıyı yenı muayene yaıldı gaz sıtemı 2008 de takılmıs sannırım lastıklerım kıslık lastık usta bugun bıraktım akrabanın cok guvendıgı bı ustaymıs dedıkı ben böle temız tıpo goruyom ama bana bıkere bole bı araba geldı oda tıpoymus oda yakıttan sıkayetcıymıs ve kapagı sokmus taslanmıs yenı sıbop takılmıs ve sorun ortadan kalkmıs sımdı bana dıyokı sılındır kapagını sökelım gerekenı yapalım ama % 90 duzelır ama garantı veremem dıyo .
Emre abi komple büyük harflerle konu başlığı ve içeriği yazmak yasaktır düzeltirseniz sevinirim.
(26.11.2012, 02:06)dogubey yazdı: [ -> ]benzın kesıcıden benzın aktıgı ıcın kullanamıyorum su an

Benzin kesicisine baktırıp benzinde yakıtını ölçün derim.Ona göre lpg ya da motora yoğunlaşırsınız.
içini karartmak istemem ama anladığımız kadarı ile her türlü ateşleme,baskı balata,yakıt sistemi girilmiş geriye bir motor kalmış acaba derim arabanın performansını etkileyecek blokta gömlekte çatlama,piston kasılması,sürtünmesi,ateşleme odalarında kurum vs,aktarma organlarında bir zorlanma teker bilyaları,şaft,aks bağlantıları filan mı ?
Bi lifte aldığında altına bi gir bak bakalım tekerlerin dönmesine rahatmı ? tekerleri gücünle ileri geri yap huzursuz eden varmı
aklıma bunlar geldi umarım çözersin.
Benzinde araban nasıl calışıyo normal yakması gerektigi gibimi yakıyor bak. 1 hafta önce yepyeni motorum gaz beyni yuzuden 50 60 kuruş yakıyodu. Aracını benzinde duzenli calıştır. şöyle diyim bide yag yakma varmı ilginç sesler varmı kaç bin kmde motorun? ilerleyerek yap bu işi sıra sıra direk kapaga girme. kapak dedigin 300 350den aşşa cıkmaz belki tipolarda daha pahalıdır. önce benzinde bak stabil calışıyormu. eger benzinde iyi ise LPG ye yönel ztn aracına subaplarda vs vs sorun varsa kendni belli eder benzindede.
Önemli olan ama genelde ihmal edilen bişey var.Bi aracın lpgde düzgün verimli çalışması için bakımların tam olması ve benzinde şıkır şıkır çalışması gerekir.
Sayfalar: 1 2