Tofas Team

Tam Versiyon: Hararet hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar. Aracım 94 model şahin. Hararet sorunu var. Radyatörü yaptırdım. Contayı değiştittirdim. Kapağı taşlandı. Devirdaimde bi sıkıntı yok dedi usta ellemedi hiç. Termostat yeni takıldı.Ama hayla hararet az bi mesafede 100 ü buluyo zorlarsam su kaynatyor. Fanı 82 de açıyor. Artı el fanınıda açıyorum. Ama fanda fayda etmiyor düşürmüyor harareti. Usta kapağı takmış taktıktan sonra bu kapakta pay kalmamış taşlana taşlana dedi acaba bundanmı oluyor. Birde fan radyatöre değilde motora doğru üflüyor havayı doğrumu üflüyor.
Fanın çalışma şekli doğru. Conta değişim işleminde saplama değişimi ve yuvaların temizliği düzgün yapılmadıysa, kapak tam bloğa basmıyor. Dolayısıyla yapılan işlem çöpe gidiyor.
Son hadde gelmiş olabilir bunda sakınca yok tabi ki hararet 90a çabuk gelir oralarda dolanabilir lakin 100lerde olması başka sıkıntı var demek eksoz kontrol edildi mi ?
yazın forumda en çok gördüğüm konu 'hararet' gerçekten çok sıkıntılı bi durum benimde başıma geldi birsürü sebebi var ki insan çözemiyor bile göstergeden oluyor devirdaimden oluyor radyatörden oluyor kısaca oluyorda oluyor değiştirmedende bulunmuyor maddi manevi yorucu allah kolaylık versin herkese
Egzoz baştan aşşağı değişti. Egzoz manifoldu değişti contaı değişti. Şuan devirdaimi değiştiriyorum birde ondan sonra bakacağım
Değişimden sonra bilgilendir lütfen