Tofas Team

Tam Versiyon: Far sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
@Falcon417   ateşleme bobibinde değilde sağ taraftan geliyor 3 kabloda , fakat bobine gelen şase de zayıf olduğundan daha önce bobine (-) kablo çekmiştim şimdi oradan da fara vereceğim, H4 ampülün hangi bacağı (-) onu bilmiyorum ölçü aleti ile ona bakacağım.
@hasantosun2015 Sol far ve sinyal eksisi dediğim yerde bağlı sağdan gelmez o kadar uzatmazlar yolu zaten sen iyi bak oraya bence Smile Ampul yuvadayken soldaki dik bacak şasedir
@Falcon417 Kablo demet halinde sağ taraftan geliyor. Ampüle arkadan bakınca Solda ki dik bacak (siyah olan kablo) ona (-) verince yanma düzeliyor fakat bunu denerken sağda ampül takılı değildi, sağa ampül takınca yine zayıf yanmaya başladı ona uğraşıyorum bakalım ne çıkacak sanki röle gibi geldi ama kapağını çıkardım kontak ucları temiz ve stabil çalışıyor.
@hasantosun2015 Demetten ayrı değil zaten az aşağı inip bobine doğru dönüyor olması gerek bobinin bacağındaki somunda kaç kablo bağlı şuan siyah renk ? Sağ sol iki farada temiz bir yerden şase takviyelerek denedin mi ?
@Falcon417   Bobinin şaseye bağlantı sacında hiç kablo bağlı değil idi ben aküden şase kablosunu değiştirirken bobinin bağlantı sacına da 3 mm kablo ile (-) çekmiştim sol fara da oradan (-) bağlantısı yapınca yanmaya başladı. Aslında buraya kadar problem çözülmüş gibiydi. Sağ tarafa da ampül takınca sol yine kısık yanmaya başladı. Bunu çözmeye çalışıyorum bakalım ne çıkacak Röle mi ? Anahtar mı ? Sigorta Tablası mı ? nereden başlayacağım bilemedim.
@hasantosun2015 Tofaş kafasına göre iş mi yapmış yoksa senin araçla oynamışlar mı alta resim atıyorum
Elo far rölesi varsa başka bişeyden kısık yanmaz anahtara sigorta kutusuna v.s girmeye gerek yok farların elektriğini röle veriyor zaten bütün yük onda

[Resim: IMG-20200401-112725.jpg]
@Falcon417    Smile  Yardımın ve ilgin için teşekkür ederim o alt tarafta ki kabloların ucunda ki yuvarlak uçlu kablo pabuçları oksitlenmiş, (-) tamamlanmadığı için sol far kısık yanıyormuş, kesip uçlarını yenileyeceğim.

İşin garip tarafı motorlu zenon ampüllerden takılı idi ve böyle bir sorun yoktu, cumartesi günü vize yaptırmaya gideceğim o yüzden halojen ampülleri taktım ve aniden böyle oldu,

Bu akşamda benzin otomatiğinin altındaki plastik takoz ve contalarını değiştirecektim oradan yağ kaçırıyor bununla ilgili bir uyarın yada önerin var mı ?
@hasantosun2015 Bally yardımıyla toplarsan sızıntı yaşatmaz ya da dayson kullanabilirsin
Sayfalar: 1 2 3