Tofas Team

Tam Versiyon: Elektronik Ateşlemeye İlk Adım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Selamun aleyküm abilerim kardeşlerim, uzun zamandır formda elektronik ateşleme ile ilgili konuları okuyorum ve bende ilk adım olak worg 8.5mm kablo siparişi ile başladım. Kafamı karıştıran ustam senin araban zaten orjinalden elektronik ateşleme diyor 92 model kartal L. Geçenlerde distribütörü söktüm içi hep yağ doluyor temizlemek için bu sorundan dolayı değiştireceğim zaten değiştirmişken yatık olandan alayım ve bobinide değiştireyim dedim. Kafama takılan eski distribütörün mil kısmı ince yatıklarda dişli var bununla ilgili esktradan bir işlem yapmam gerekecekmi. Yardımlarınız için teşekkür ederim, kazasız belasız cezasız günler dilerim.
Sendeki distribütörü sökünce delikte dişli var onu alacaksın bu dişli yatık kafada sabit olur seninkinde distribütörden ayrı motorun içinde durur olay bu
@Falcon417 üstad teşekkür ederim. Peki bizim ustanın bu  araba zaten elektronik ateşleme demesindeki mantık nedir acaba ben anlam veremedim de.
Eski tip elektronik ateşleme var onda sen slx tip istiyorsun distribütöründe de sıkıntı var madem geç komple slx tipe
@Falcon417 aynen dediğin gibi üstad distribütör kapak felan çatlak ona edeceğim masrafa ekleyip slx tip almak daha uygun olacak. İnşaAllah yaptıkça paylaşımları yaparım.
Doğan l distribütörü var aracında ona dışarıdan SLX modülü ve SLX ateşleme bobini takarak daha kaliteli ateşleme elde edebilirsiniz distribütörler çok pahalandi bende platinli distribütörü modifiye ederek elektonige çevirdim SLX ateşleme modülü Mercedes ateşleme bobini 8.5 mm buji kablosu iridyum buji ile sorunsuz biniyorum bu arada bujiler 2 seneyi doldurdu tahmini 20 bin km yapmisimdir hala sorunsuz biniyorum
@muhammed_baskan üstad keçesi kötü oldu galiba ben günlük işe gidip geliyorum haftalık temizlemek lazım içi sürekli yağ doluyor üst kırmızı yere kadar oradanda  dışarı atıyor distribütörü değişmem lazım galiba o yüzden biraz daha fazla verip slx e çivirmek daha mantıklı geldi.
Worg kablom geldi şuan satış fiyatı 100TL (kolonya hediyeli Smile ​​​​​​) sırada distribütör bobin ve iridyum buji kaldı hadi hayırlısı. 
[Resim: 16300537746785028474134779818153.jpg]
Mako distribütör çok pahalı yan sanayilerin tadına bi bakmak lazım Smile
@Falcon417   2017 de aldım aracı mustafa daha hiç kablo değiştirmedim bendemi değiştirip bunu alsam acaba. Bi sorun çıkartmaması normal mi bu arada benim kablonun. Bunların belirli bir km si varmı ?
Sayfalar: 1 2 3 4 5