Tofas Team

Tam Versiyon: Paslı suya çözüm?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba aracin yedek su deposuna bakiyorum ara ara kayıp varmi diye bugun bi temizleyim dedim icinden paslanmis camursu ufak parcalar çıktı ele gelince un gibi dağılıyor ne yapayim öneriniz? Komple araci nasil temizlerim ve antifiriz varmi bilmiyorum.

[Resim: IMG-20210822-000112.jpg]

[Resim: IMG-20210822-000100.jpg]

[Resim: IMG-20210822-000122.jpg]
Yedek depoyu temizlesen bile kullandikca camuru pasi yedek depoya toplar.Hele uzun yolda yuksek devirli kullan yeni degistigin su camur gibi olur.

Nasi temizlerim dersen cok uzun ve yorucu bir surec.Suyu komple bosaltip benzinliklerde satilan saf sulardan alip koyucan.Bunu defalarca yapican.Antifiriz koyucaksan cok ugrasicaksin ve masrafa gireceksin.
bunun çözümü kolay yoldan yok arabanın suyunu boşalt tekrar su koy 1hafta kullan aracı 2-3 defa yapabilirsin ama hep paslı çıkıcak belliki antifriz kullanılmamıs hiç, sonra antifiriz koyabilirsin fakat riskli radyatör devirdaim vs arabanı patlatabilir zayıf olan yerden bunları göze alarak koyabilirsin + larıda var ama yazın harareti kışında donmayı engelliyor
Çok sicaklarda bile 90ni gecmedi araç hiç hararet olarak acaba icinde varmiydi. Benimde korkum patlatmasi biyerleri

Antifiriz koymaz isem kışın ne gibi sorun cikartir bana?
valla hiç yaşamadım yaşamakta istemem blok içinde su donduğu zaman tapaları patlatıyormuş daha birsürü zararı vardır ben bunu duydum bi tek
Motor suyun donar buna bağlı blok çatlar kısaca aracına motor yaptırmak zorunda kalırsın 👍

Ki ankarada yaşıyorsun eksileri görüyorsun bence aracını seviyorsan antfriz ile bin
@xirman06 Radyator devirdaim termostat falan duzgun calisiyosa antifiriz olmasada kolay kolay hararet yapmaz.Antifiriz koyunca patlamama ihtimali yok emin ol.Patlayacak cok yer var bi bakmisin sanayiden cikamiyosun.Zaman ve para var dersen koy.
@Mr. Draman zaman varda para yok😅 eee napicam ben sindi antifiriz de koymak lazim sadece radyatör patlasa bişi olmazda motor ici patlarsa sıkıntı
abinin dediği gibi para varsa koy çünkü conta bile yaktırabiliyormuş antifiriz -_-

önceden hararet görmüş yani hasar almış contalarda conta yakma riski yüksek
(22.08.2021, 01:00)xirman06 yazdı: [ -> ]@Mr. Draman zaman varda para yok😅 eee napicam ben sindi antifiriz de koymak lazim sadece radyatör patlasa bişi olmazda motor ici patlarsa sıkıntı

Ben sana sureci anlatayim Smile
Suyu 3 4 sefer degisip antifiriz koydum.Radyator devirdaim termostat motor tapalari kalorifer petegi kolarifer muslugu lpg beyni borular aklina ne gelirse suyun gectigi her yer patladi.Her seferinde koydugun antifiriz cope gidicek yeniden koyucan hepsi ayni anda patlamiyo sonucta.Tam diyosun bu sondu heralde daha bi yer patlamaz 2 gun geciyo bi bakmisin arabada su kalmamis.
Kisin sogukta antifirz yoksa motor tapalari patlar falan demis arkadaslar o tapalar antifiriz koyuncada patliyo yani asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik.

Masraf yapicak durum yoksa yapabilecegin en iyi sey suyu ayda bir komple bosaltip saf su koymak.
Sayfalar: 1 2 3