Tofas Team

Tam Versiyon: Elektrik tesisatında ters gidn birşeyler var.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar sırasıyla şöyle oluyor.

1- Önce silecek, kalorifer, farlar, korna, rezistans vs. herşey normal çalışıyor.

2- Sonra rezistansla aynı anda silecek gidiyor. Ama sileceğin sadece en hızlı ayarı çalışıyor. Onun haricinde çalışmıyor. Rezistansta da çalışmadığı halde düğmeye basınca sigortadan çıt çıt ses geliyor. Bunlar düzeldiğinde de yine rezistansla beraber düzeliyor. Silecekle rezistans arasında bir bağ var gibi, birlikte hareket ediyorlar.

3- Sonra kalorifer normal çalıştığı zamanlardaki aynı kuvvetiyle hava veriyor ama çok alelade bir sıcaklıkta. Hatta soğuk veriyor. Sonra ne oluyorsa oluyor cayır cayır sıcak veriyor. Havanın kuvveti aynı, ısısı farklı oluyor.

4- Yukarıda saydığım herşey düzelince de, korna birkaç çalmadan sonra gidiyor. Önce böğürüyor, sonra tamamen kesiliyor.


Bonus: Bunlardan başka ara ara başıma şu da geliyor. Araba çalıştı. Farları yaktım, gösterge lambası, daha doğrusu led yanmıyor. Onunla beraber kalorifer panelindeki ışıklar da yanmıyor. Ama otomatik cam butonunun ışıkları ve farlar normal yanıyor. Bir anda göstergelerdeki led de, paneldeki ışıklar da geliyor kendi kendine.



2, 3 ve 4 aynı anda olmuyor. Biri düzeldimi diğeri oluyor, o da düzeldi mi diğer. Yani önce silecekler falan gidiyor, o düzelince kalorifer gidiyor, en son da korna gidiyor. Veya bazen bunlardan sadece biri keni başına bozuluyor ve sonra herşey normale dönüyor 1 numaradaki gibi.
Sanki sigorta tablasında bi sıkınıt var gibi gözüküyor.
Amcamın aracındada benzer bir sorun vardı dörtlü yanıyodu çakmak çalışmıyodu sonra far ve dörtlü gidiyodu çakmak geliyodu. sorun sigorta tablası çıktı 75 liraydı sanırım orjinali değişti sorun düzeldi.
otomatik cam düğmelerinde ışık oluyor mu yaHuh

sorununa çözzüm olarak bi elektrikçiye gidip, elektrik tesisatını komple elden geçirmek lazm.. allah göstermesin bi kısa devre olsa arabayı yakarsın.. gözle görülmese bile bi yerde temasızlık yada kısa devre söz konusu olabilir.. sigorta tablası da olabilir, değişim gerekebilir

bu arada farlar yanıkken ve araba çalışırken 4 lüleri yaktığında farlar gidip geliyor mu? şarj dinamosu da gidik olabilir.. şarj dinamosu gidikse araç çalışırken bir düğmeye bastığında doğru akım iletmeyecek ve bozulmaya neden olacaktır..
aşağı yukarı ona benzer sorunlar yaşadım sigorta tablası çatlak olma ihtimali %90 diyebirlim ben değşitridim hiç bir sorun klamadı sizinde aynı sorun olabilri yine ilşk olarak bir elektrikçiye gitmeniz o size gerekeni söyler orjinal mako 90 tl geçen seneki fiyatı