Tofas Team

Tam Versiyon: Fan açınca cekiden düşüyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba aracım 1.6 duz motor Şahin fan açınca çekiden düşüyor gibi rolantide düşüyor sabit gazda gidiyorum mesala fan açıyor devir düşüyor sizce sorun ne olabilir
Muhtemelen Arabanın Hava Aldığı Yer Tam Pervanenin Orasıdır. Yani Arabaya Gaz Ayarı Yapılınca Fan Kapalı Oluyor. Siz Yolda Giderken O Fan Hava Vurup Dengesizleştiriyor Olabilir.

Genelde Arka Hava Girişini Kapatıp Sadece Ön Taraftan Hatta Ön Hava Girişinden Karton Hortum İle Farın Oraya Doğru Alıyorlar Girşi
Yani sorun yok mu diyorsun anlayamadim tam
@oktay64 Yani Eğer Benim Dediğim Yüzünden Olan Birşeyse Ne Var ne Yok Arası Big Grin 

Kısacası Söyle Anlatayım Araç Lpgde Belirli Bir Yerden Hava Alınarak Ayar Yapılıyor.Sen Farklı Bir Hava Verince Ayar Ufaktan Bozuluyor. Eğer Bozulmasını İstemiyorsan Hava Giriş Yerini Değiştirmen Gerek Yani Araç Normal Çalışırken Havayı Düzenli Alıyor Fakat Fan Açınca Düzen Bozuluyor Araç Sersemliyor. Bunun İçinde Karton Hortum ile Hava Giriş Yerini Değiştirebilirsin.


Diğer İhtimallerde Var Tabi Gaz Ayarından Kaynaklıdır Tesisat Kaynaklıdır vs
Anladım teşekkürler
Rölanti ayarın ne durumda ilk çalışmada? Düşükse Rölanti ayarı lazım
Ateşleme bakımı ve subap ayarı istiyor olabilir
Rolanto güzel onda bir sorun yok sibop ayari yaptıralı 10 ay falan oluyor ne zamandan ne zamana yaptıralmasi gerekiyor

Buji kablolari bobin falan kasımda değişti
Düz motora biniyorsan senede iki defa yapılması gerekebilir bizimde böyle derdimiz var işte Smile
Bujileri söküp bi temizlik yapmanı tavsiye ederim sonra avansı az düşürüp ona göre gaz ayarı yaptırabilirsin
Aynı dertle iki kere uğraştım ve kazanan ben oldum ama sorun bendeydi büyük fan merdeces bobin 2 amfi ilerd 3 olucak  taktım bi süre iyiydi ama  sonra sorun gene başlamıştı 100 amper  dinamodan 180 ampere çıktım şuan deli gibi durduramıyorum. Bu arada yapmışken fanı 2 kademeli yaptık 88 den yukarı çıkmadı hiç yani tek kademe işi bitiriyor. Şarj dinamo ile ne alaka diye sorucaksanız eğer şöyle anlatayım 100 amper dinamk varken farlar ık müzik açık fanda açsa şarj dinamoyu ölçdüğümüzde 12 ye kadar düşüyordu şuan 13.7 kadar düşüp tekrar 2 saniye içinde 14.5 şarj etmeye devam ediyor ben bunu anladım ha bu herkezin kendi aracına göre durumlar değişebilir ama ben bayadır kafa yorup buraya kendi deneyimlerimi yazmak istedim. Belki sisdeki sorun farklı çıkar aonuçte tofaş bu.
Sayfalar: 1 2