Tofas Team

Tam Versiyon: Lokal boya
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Abilerim kardeşlerim bu konu hakkında bilgisi olanlar yazsın lütven arabamın kaputunda bozuk yerler vardı oje ile rötüş yapıp iyice bozmuşlar bende rötüş yerleri 600 ile zımparalayıp sprey boya sıkmak istiyorum astar boyası sıkmadan, ilerde atma yaparmı astar boyası sıkmassam ?
Aracın kendi boyasını matlaştırır sıkarsın astar görevi görür diyorlardı boya alacağın yere bunu sor en kesin bilgiyi onlardan alırsın
Sakın sprey olayına girme. Şöyle bir olay var, araç rengine sprey yapılıyor eyvallah da, içine sertleştirici koyulmadığı için boya dıştan parlak ve kuru gibi görünse de zamanla o katmanın alt zemininde sıvılaşma oluyor. Alt tabakayı sakız gibi bir kıvama getiriyor haliyle boya deli gibi çatlıyor. Benim arabayı öyle boyamışlardı komple kazıyana kadar neler çektim. 60 zımpara tıkanıyor o derece.
@Anku  Bu arkadaş komple arabayı spreyle yapmış yorumlarda okudum oluyor mu diye sormuşlar olur tabi falan demiş nasıl iş Big Grin https://z-p3.www.instagram.com/p/CQOrErEJKAv/
Sertleştirici koymuşlardır onu da boyaya karıştırınca aynı gün içinde sıkmak gerek yoksa spreyle başka yolu görünmüyor. Ben de spreyle ön çamurluk ve kapı çerçevesi boyamayı  denedim parlak oluyor ama boya istenen sertliğe ulaşmadığından çabuk çiziliyor. 1 gece boyunca kapıyı açık bıraktığım halde ertesi gün boya fitile yapışmıştı.
@Anku hocam bu konuyu araştırdım sprey boyalarda da azda olsa setleştirici katıyorlarmış sertleşiyormuş ama baya zaman alıyormuş 15 gün kadar bir süre boyaya zarar gelmeden korursak herhangi bir sorun olmuyormuş.
altında macun yoksa astar olmadan da boyayabilirsin fakat spreyi bastırmadan önce zımpara işini hallet sonra spreyi bastırırken sertleştirici de koydur. 2 saat içinde falan boyarsın daha sağlam olur. bi de lokal yapacağın yer neresi tam olarak uç kısımlar falan mı yoksa komple mi boyıcaksın kaputu. ayrı ayrı yerlerde falansa çok sırıtır yaptığın boya
@Koraman valla sağ en üst kenarda yapacagım yer o yüzden sırıtacağını sanmıyorum, sprey boya ile baya lokal boya yaptım arabama, öyle sırıtan renk farkı olan yer olmadı boyayıda internetten alıyorum motip marka 2 kutusuna 60tl veriyorum, sanayide bastırmaya gittiğimde cok para cekiyorlar 50tl diyorlar bende sinirlendim internetten söylüyorum bu yüzden lokal boya sonrası hafif pütürlü alan oluyor ele gelen onuda boyadan 2 gün sonra 2000 zımpara ve pasta cekerek alıyorum.
Ya aslında ikinci el kompresör tabanca en iyisi de 700 800 TL gözden çıkarmak gerekiyor. Ama çok kullanışlı
@Anku bencede bir kompresör almak lazım ustalara araba boyatmak istesek adamlar en az 4 bin 5 bin istiyor en az
Sayfalar: 1 2 3