Tofas Team

Tam Versiyon: Benzinde kullanmak için yardım...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar biliyosunuz çoğu tofaşlar benzini unutuyor. benim aracımın benzinde çalışmasında bi sıkıntı yok ama öyle devamlı benzinde kullanılmıyor gaz biter veya biriyle ısıkta kalkmam gerekir benzine alıyorum araç çıldırıyor. peki ben benzinde kullanmaya karar verdim bakalım ne kadar yakacak ama kullanmadan önce neleri değiştirmeliyim karbüratöre felan bakım yapılmadı bi kaç duyum aldım iyi bir ayarla 90'ı geçmedikçe benzinde yakmaz diyorlar bi yardımcı olurmusunuz benzinde tasarruflu binmem için dikkat edebileceğim noktalar bakımlar nedir.
benzinde tasarruf için öncelikle. 3 vites te 50 60 civarı gezceksin Smile tüm benzin bakımlarını yaptırcaksın. Bujiler buji kabloları karburator ayarı temizligi. kapış diyaframlarını falan degiştirceksin yeniliceksin güzelce ateşlemeye karburatore bakım yapıp ayarlatcaksın. bantlı ise bantı sökceksin Smile filtreni yeniliyeceksin . fazla basmıcaksın benzinde en az yakıcagın miktarı yakarsın.
ateşleme sistemini sıfırla disbirtörün dahil buna buji buji kablo motor yağı yeni ve km resi dolmadan değşitir 500km varken Wink sonra hava filtresi benzin filtresi yağ filtresi benzin deponu temizlet karbürtörübü sağlam bir ustaya söktürüp diyaframı değiştrit ve temizlet sibop ayarını avans ayarını karbirtör ayarını yaptır akünün sağlam ve şarjlı olduğundan emin ol lastik havalarını ne maksimum nede minumum düzeyde değil ikisi ortasında tut bu yol tutusunu fren mesafeni en iyi kontral altında tutamna yardımcı olacaktır rot balans ayarlarını yaptır difransiyel yağını kontrol et gerekirse yenile değiştri ani fren ve ani kalkışlardan sakınöalısın fazla yakıtın ilk noktası bu zaten gereksiz yere ara gaz veya ışıklarda trfiklerde rolantinde iken gaz pedalına basma motor olabildiğince soğuk hava ile karbürtör beslenmeli benzini sadece bir tek istasyondan ve devamlı aynı yerden almaya özen göster giderken camları acamamaya bak iceri hava girdiğinde arabada bilumum fren görevi yapar rüzgar virijlara girerken hızla girip fren ardından tekra gaza basmak yerine biraz daha yavaş veya bi alt vitele girip çıkmak araçta olamsı gerekn dışında fazlalık yük bulundurmamak lastiklerin diş derinliği mınumum 4 mm altına düşürmemek gereks,iz yere farları sisleri yakmamak baskı balatyı kontrol ettirmek Big Grin biraz ağır ve uzun oldu ama benzin dedimi duracaksın Idea nede olsa lt 5 tlBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin
(17.11.2012, 16:20)safak34 yazdı: [ -> ]benzinde tasarruf için öncelikle. 3 vites te 50 60 civarı gezceksin Smile tüm benzin bakımlarını yaptırcaksın. Bujiler buji kabloları karburator ayarı temizligi. kapış diyaframlarını falan degiştirceksin yeniliceksin güzelce ateşlemeye karburatore bakım yapıp ayarlatcaksın. bantlı ise bantı sökceksin Smile filtreni yeniliyeceksin . fazla basmıcaksın benzinde en az yakıcagın miktarı yakarsın.

Anladım teşekkür ederim bu dediklerinizi uygulayacağım Smile

(17.11.2012, 16:21)kömürkentli_67 yazdı: [ -> ]ateşleme sistemini sıfırla disbirtörün dahil buna buji buji kablo motor yağı yeni ve km resi dolmadan değşitir 500km varken Wink sonra hava filtresi benzin filtresi yağ filtresi benzin deponu temizlet karbürtörübü sağlam bir ustaya söktürüp diyaframı değiştrit ve temizlet sibop ayarını avans ayarını karbirtör ayarını yaptır akünün sağlam ve şarjlı olduğundan emin ol lastik havalarını ne maksimum nede minumum düzeyde değil ikisi ortasında tut bu yol tutusunu fren mesafeni en iyi kontral altında tutamna yardımcı olacaktır rot balans ayarlarını yaptır difransiyel yağını kontrol et gerekirse yenile değiştri ani fren ve ani kalkışlardan sakınöalısın fazla yakıtın ilk noktası bu zaten gereksiz yere ara gaz veya ışıklarda trfiklerde rolantinde iken gaz pedalına basma motor olabildiğince soğuk hava ile karbürtör beslenmeli benzini sadece bir tek istasyondan ve devamlı aynı yerden almaya özen göster giderken camları acamamaya bak iceri hava girdiğinde arabada bilumum fren görevi yapar rüzgar virijlara girerken hızla girip fren ardından tekra gaza basmak yerine biraz daha yavaş veya bi alt vitele girip çıkmak araçta olamsı gerekn dışında fazlalık yük bulundurmamak lastiklerin diş derinliği mınumum 4 mm altına düşürmemek gereks,iz yere farları sisleri yakmamak baskı balatyı kontrol ettirmek Big Grin biraz ağır ve uzun oldu ama benzin dedimi duracaksın Idea nede olsa lt 5 tlBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin

abi naptın sen disbirötürü nasıl sıfırlayım 150 tl Big Grin kapagını diyorsan o ayrı bunların hepsini yapamam abi ama ufaktan ateşleme ve karbüratörü temizletme olayları tamam ama benzin deposunu felan temizlemek sıkıntı. birde benzin otomatiğini değiştirmek gereklimi. filtresi değişeli 1 sene oluyo 1 sene içindede araç öyle ahım şahım benzin görmedi
Karbüratör bakımı(Contaların,diyaframların,memelerin değişimi ve ayar verilmesi.Ekonomi için daha küçük benzin memeleri takılabilir.)
Hava filtresi değişecek bant vs sökülecek.(Mümkünse mikser vs de sökülürse iyi olur.Çünkü Üsten mikser hava girişini daraltır.yaprak mikser başlı başına bozar)
Buji buji kablosu dist.kapağı tevzi makarası değişecek.
Benzin filtresi değişirse iyi olur (3-4 Lira).Birde hortumlarda çatlak sertleşme filan varsa onlarda değişirse iyi olur sürekli benzinde kullanımda tehlike arz edebilir.
Birde güzel sübab ayarı ve benzine göre avans ayarı yapıldıktan sonra benzinde gayet ekonomik gibi kullanım yakalayabilirsiniz.
Başka herhangi birşey gerek yok.

Fiyat olarakda parçalar ortalama 70 TL civarı tutar.İşçilikde ustanıza bağlı yani görüldüğü gibi çok da bir masraf etmenize gerek yok.
(17.11.2012, 17:00)Emre Fırat yazdı: [ -> ]Ben normal periyodik bakımları yaptırıyorum aracın benzinde şehir içi 11 civarı yakıyorum uzun yolda sakin kullanım , öyle ivmelenmeler için gaza fazla yüklenmediğim zaman depoyu tekrar doldurduğumda 6.8 civarı benzin alıyor . Normal kullanımda 7.5 lt benzin yakıyorum . Smile Tabi agresif kullandığımdan 8lt veya üzerini buluyorumdur heralde Smile
Bizim araçlarımızda benzinde az yakabiliyor öyleyse bakımlarını zamanında yapınca

(17.11.2012, 17:01)06KRL06 yazdı: [ -> ]Karbüratör bakımı(Contaların,diyaframların,memelerin değişimi ve ayar verilmesi.Ekonomi için daha küçük benzin memeleri takılabilir.)
Hava filtresi değişecek bant vs sökülecek.(Mümkünse mikser vs de sökülürse iyi olur.Çünkü Üsten mikser hava girişini daraltır.yaprak mikser başlı başına bozar)
Buji buji kablosu dist.kapağı tevzi makarası değişecek.
Benzin filtresi değişirse iyi olur (3-4 Lira).Birde hortumlarda çatlak sertleşme filan varsa onlarda değişirse iyi olur sürekli benzinde kullanımda tehlike arz edebilir.
Birde güzel sübab ayarı ve benzine göre avans ayarı yapıldıktan sonra benzinde gayet ekonomik gibi kullanım yakalayabilirsiniz.
Başka herhangi birşey gerek yok.

Fiyat olarakda parçalar ortalama 70 TL civarı tutar.İşçilikde ustanıza bağlı yani görüldüğü gibi çok da bir masraf etmenize gerek yok.

anladım çok teşekkür ederm ilginizden dolayı bu karbüratördeki işleri motor ustası yapar demi illa karbüratörcü mü lazım. birde benzin otomatiğide değişmesi gereklimi?
valla ben şuan benzinde 20tllik benzinle basmaz isem 35 km yol yapıyorum. eger sıkıstırırsam devamlı cift kelebek gezersem Big Grin 28 30 civarina dusuyo Big Grin yane işin sırrı biraz sakin kullanmak.. otomatigide degistirirsen guzel olur boşa calışmaktan harab olmuştur. patlak verebilir Smile
(17.11.2012, 18:37)safak34 yazdı: [ -> ]valla ben şuan benzinde 20tllik benzinle basmaz isem 35 km yol yapıyorum. eger sıkıstırırsam devamlı cift kelebek gezersem Big Grin 28 30 civarina dusuyo Big Grin yane işin sırrı biraz sakin kullanmak.. otomatigide degistirirsen guzel olur boşa calışmaktan harab olmuştur. patlak verebilir Smile

anladım doğru diyosunuz boşa çalısmaktan onun kafa milyon olmustur benzini görünce yabancılaya bilir yıllardır yalnız sonucta evet skin kullanm çok önemli Smile
aynı zamanda yukarda da arkadaşların dedigi gibi benzin hortumların kaucuksa kontrol et. benim eski hortum vardı benzinle kullanmaya başladıgımdan beri 2 kez patladı en sonunda degiştirdim cok tehlikeli Smile benzinlikten benzin aldım arabaya su tutturdum. motorda soguktu ztn calısır durumdayken camları falan siliyorum. amcanın biri diyoki bu diyo cok cig atiyo bak dikkat et Big Grin dedim amca niye baksana diyo cok kokutuyo hemen kıllandım ztn kaputu bi açtım benzin pompası fışır fışır benzini dışarı atıyor Big Grin o an imkan yoktu ve 2. patlamasıydı ucunu kestim taktım tekrar sonrada yenisiyle degistirdim. kaucuk hortumlar cok dandik oluyor catlama yapabiliyor..
(17.11.2012, 19:08)safak34 yazdı: [ -> ]aynı zamanda yukarda da arkadaşların dedigi gibi benzin hortumların kaucuksa kontrol et. benim eski hortum vardı benzinle kullanmaya başladıgımdan beri 2 kez patladı en sonunda degiştirdim cok tehlikeli Smile benzinlikten benzin aldım arabaya su tutturdum. motorda soguktu ztn calısır durumdayken camları falan siliyorum. amcanın biri diyoki bu diyo cok cig atiyo bak dikkat et Big Grin dedim amca niye baksana diyo cok kokutuyo hemen kıllandım ztn kaputu bi açtım benzin pompası fışır fışır benzini dışarı atıyor Big Grin o an imkan yoktu ve 2. patlamasıydı ucunu kestim taktım tekrar sonrada yenisiyle degistirdim. kaucuk hortumlar cok dandik oluyor catlama yapabiliyor..

aynen dikkat etmek gerekiyor onlara yangın bile çıkabilir bence.
Sayfalar: 1 2