Tofas Team

Tam Versiyon: Düğme Paneli Alev Aldı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selam dostlar, ucuz atlattığım ve kimsenin yaşamasını istemediğim bir olayı sizlerle paylaşmak ve bir soru sormak istiyorum;

Özet olarak farların yanmadığını fark ettim ve düğme panelini tırnaklarını çıkartıp tam kontrol edecekken alev aldı beyaz dumanlar çıktı, direkt kutup başlarını söktüm ve kahverengi kablonun yandığını, çevre kablolara da zarar verdiğini gördüm.

Kahverengi kablonun ne kablosu olduğunu bulamadım, sigorta kutusuna gidiyor ama devamını bulamadım; bilgisi olan var mı?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.



 [Resim: 2i7s03a.jpg]
[Resim: gi7f4m4.jpg]
Kutup başındaki kahverengilerin birisi sigorta kutusuna geliyor diğeri kontağa geliyor sen resimdeki kabloyu mu soruyorsun ?
@Falcon417 Evet yanan kabloyu soruyorum Mustafa abi
Şu boştaki anahtardan çıkmadıysa o kablo ve sonradan yapılmış bi kablo değilde orjinal tesisatın kablosuysa kahverengi kablo far anahtarındaki park kademesine elektrik veren kablodur sigorta kutusundan gelir bir yerlerde dışı sıyrılıp kısadevre mi oldu acaba? Far düğmesininde bozulmuş olma ihtimali var bu arada
@Neaxy gecmiş olsun kardeşim sigorta neden atmadı atsada hala elektirikmi gelmiş o kabloya
@kazım28 Sağolun hocam, evet sigorta neden atmadı bende anlam veremedim kutup başlarını sökmeseydim devam ediyordu yanmaya çok şükür ucuz atlattık.

@Falcon417 Far düğmesi sağlam ama dediğiniz gibi kabloda ek varmış inceleyince farkettim, dediğiniz doğru hocam park kablosu olsa gerek kısa devre yaptı.
@Neaxy ozaman yüksek amperli sıgorta takılmış olabilir kardeşim sigortalarını bi kontrol et
Ek yeri metale temas edip yanmış o halde
Yeni bir kablo çekilecek oraya kablonun sağlam kalan yerinden kesip lehimle makaronla yeni kablo yapılır
@Falcon417 Aynen mustafa abi metale değince oldu muhtmelen çünkü ben paneli çıkartınca arttı dumanlar şuan daha iyi anladım olayı, teşekkür ederim elektrikçiye hallettiririm sanırım sağlam bi kablo çekilsin.

@kazım28 Haklısınız hocam atması gerekliydi, hep yanlış hamleler yüzünden. Zamanında düzgün yapılsa her şey hiç bir problem olmayacak.  İsyan
@Neaxy zamanında yanlış ustalar yüzünden bunlar oluyor işte nereye ne cekeceklerse sıfırdan bir hat cekmiyorlar parca pincik ediyorlar her yer ek doluyor coğuda kendi kurcalayıp yapıyorlar tekrar gecmiş olsun
Sayfalar: 1 2