Tofas Team

Tam Versiyon: 93 Doğan SL Sinyal ve Gösterge Paneli Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Herkese Selamlar Hayırlı Cumalar.

Arkadaşlar benim doğanda da hararet ve devir göstergesi olduğundan göstersede çalışıyordu. (Örnek devir araba 3500 çeviriyorsa 3000 falan gösteriyordu gibi.) Bunun yanı sıra bunlar çalışırken yağ, jigle, akü ışıkları da çalışıyordu. İlk önce benim bunlarda devir, hararet yağ ve jigle ışıkları gitti komple. Sadece arabayı yarım kontak yağtığımda artık akü ışı yanıyor jigle (kol çekili olmasına rağmen) ve yağ ışıkları yanmıyor. Neyse aradan biraz zaman geçti bu seferde benim sinyal kolundan sinyal verilmiyor ön sağ sol arka sağ sol farketmeksizin hiç biri yanmıyor çıt çıt sesi ya da sinyal ışıkları yanmıyor. Ama 4lü tuşuna basınca ses ve ışıklar, ve gösterge ışıkları yanıyor. Aracımda kısa, uzun, park, sinyal, arka ön sis komple dış elektrik aksamı çalışır hiç bir sıkıntı yok sadece frene basınca fren lambamda yanmıyor onuda farkettim ama parkları açınca stop lamban dediğim gibi yanıyor ama bu ne zamandan beridir yanmıyor bilmiyorum.

Ve asıl sorun elektrikçiye sorduğumda sadece işçiliğe 1000 1500 den kapı açıyorlar bana göre tofaş için astronomik bir rakam. Şöyle adam belki daha az vakitle farklı arabalarda daha çok para kazanabilir ama bu kadar da farketmez bu araba için bence uğraşmak istemiyorlar ve anlamıyorlar. 

Benim burada ne yapmam gerekir nereye nerelere bakmalıyım kontrol etmeliyim. Sorun nerede olabilir sigorta kutusu lehimleri, direkt sigrota kutusunun kendisi mi yoksa tesisatında bakmam gereken yerler var mı? Akünün şase yerleri vs. sağlam gözüküyor öyle kopuk gidik kabloda yok.

Konu Hk. az da olsa herkes bir yerden bilen kişiler yardım ederse sevinirim. Benim için önemli olan sinyal ve hararet göstergesi çok sorun yaratıyor trafikte.
Bende de benzer bir sorun vardı. Sıkıntı servis sigortasında çıktı. sigortayı sağlam olmasına rağmen. sigortayı değiştirince sorun halloldu.
[Resim: Whats-App-Image-2021-06-04-at-11-34-24-1.jpg]
Sinyal rolesi sanırım bu 4lüleri yaktığımda çıt çıt sesi bu veriyor.
[Resim: Whats-App-Image-2021-06-04-at-11-34-24.jpg]
sigorta kutumun bulunduğu yer. patlak sigorta yok baktım.  
[Resim: Whats-App-Image-2021-06-04-at-11-34-25-1.jpg]
direksiyonun altında açıkta olan sigorta neyin tam bilmiyorum bilgilendiriseniz sevinirim.
[Resim: Whats-App-Image-2021-06-04-at-11-34-25-2.jpg]
o küçük siyah kare role silecek rolesi midir?
[Resim: Whats-App-Image-2021-06-04-at-11-34-25-3.jpg]
bu önceki resimdeki rolenin yakın hali silecekler, su atma vs. çalışıyor b
[Resim: Whats-App-Image-2021-06-04-at-11-34-25.jpg]
bu da düğmelerin bulunduğu yer ve tesisatı umarım açıklayıcı olmuştur.
Evet o anahtar panelinin arkasındaki mavi röle sinyal flaşör rölesidir
fakat o kadar uzun ve karışık yazmışsın ki zaten uzun yazıları okuyamıyorum iyice kafam karıştı
Normal sinyal çalışmayıpta dörtlü çalışıyorsa senin dörtlü düğmen bozuktur ya da onun mavi kablosuna artı gelmiyordur
Benimde araba 15 gün kaportada kaldı arabayı bi aldım kornaya basınca teyp kapanıyor. Dörtlü yanmıyor. Parklar açıkken sinyal verince park sönüyor. Tavan lambası yanmıyordu kontak açıkken kafayı yicektim. Elektrikçi sigorta kutusu değişicek dedi. Değiştirmedim biraz uzun yol yaptım Akü kendini şarj etti ortada hiçbir sorun kalmadı. Şaşırdım ama aylardır bi problem yok.
(04.06.2021, 17:03)Falcon417 yazdı: [ -> ]Evet o anahtar panelinin arkasındaki mavi röle sinyal flaşör rölesidir
fakat o kadar uzun ve karışık yazmışsın ki zaten uzun yazıları okuyamıyorum iyice kafam karıştı
Normal sinyal çalışmayıpta dörtlü çalışıyorsa senin dörtlü düğmen bozuktur ya da onun mavi kablosuna artı gelmiyordur
Falcon417, 4lü yanıyor sinyaller yanmıyor yani sinyal kolunun hiç bir işlevi yok
Dörtlü düğmesinde en alttaki tek mavi kablo var ona artı geliyor mu bak geldiği halde sinyal çalışmıyorsa başka bir dörtlü düğmesiyle denemek lazım
Usta 4 lü düğmem de bir sorun yok fonksiyonunu tam yerine getiriyor. Ama mavi kabloya yarın bakacağım artı geliyorsa 4 lü düğmesinden kaynaklı olarak mı sinyallerim çalışmıyor olabilir. Çünkü sinyal kolunu taktığımda hiç bir işlevi yok şuan Smile
Dörtlü sorunsuz çalışabilir fakat düğme bozulursa sinyale elektrik gitmeyebilir düğmem sağlam deme peşinen Smile
çözebildinizmi acaba bendede bugün oldu hala aynı şekilde 4 lü flaşör yerini düzeltirken kısa devre yaptı ve sigorta kutusunda fan ve servis sigortaları yandı hatta duman falan çıktı 7.5 amper sigortaları 10 amper olarak yenilerini taktım (7,5 amper bulamadığım için) şuanda kontağı açınca sadece akü lambası yanıyor çalıştırınca gösterge ekranında sadece km saati aktif devir saati benzin göstergesi hararet göstergesi el freni ışığı jigle ışığı gibi ışıklar ve sağ sol sinyal çalışmıyor 4 lü ve farlar çalışıyor araç hareket halindeyken arada geliyor hepsi aktif oluyor daha sonra tekrar gidiyor şuan çalışmıyor stop ederken kontak yada kalorifer tarafından bir cızırtı geliyor röle arızası gibi oraları söktüm ama röle bulamadım sıkıntı nerede olabilir
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6