Tofas Team

Tam Versiyon: Hava Filte Kepine Giden Yağ
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba güzel formumuzun güzel üyeleri. Arabayı aldığımdan beri kafamı kurcalayan  bir konu hakkında değerli görüşlerinizi rica edeceğim. Resimdeki işaretli borunun kepe giren yeri silkonla doldurulmuş, ben azda olsa orayı açabildim ve hava filtrem ve kep sürekli yağlı, resimdeki küçük boru ise hiç kurumuyor oda sürekli yağlı. Bu sıkıntı neden olur çözümü varmıdır. Teşekkür ederim.

[Resim: dav.jpg]
Bildiğim kadarıyla o hortumdan yağ buharı çıkıyor. Karbüratör den yanma odasına veriliyor o buhar. Eğer motor yorgun ise o hortumdan yağ atıyor. O yağlanma ondandır.
O Boru Karter ve Genel Yağ Sistemindeki Oluşan Yağ Buharı Vb Şeyleri Yanma Odasına Gönderiyor. Bu Araçlarda Yağ Soğutucu vs Olmadığı İçin Yağ Sıcaklığı Muhtemelen 150 Dereceleride Geçiyordur O Yüzden Yağ Buharlaşıyor.Tofaşta Çözüm Olarak Buharlaşan Yağı Yanma Odasına Göndderelim Demiş ve O Şekilde Tasarlamişlar.

Bu Yağın Avantajı Üst Devirlerde Araç Biraz Daha Canlanır Fakat Alt Devirlerde Yağ Sıcaksa ve Motora Girerse Biraz Daha Düşebilir Performansı.


Genelde Yapilan Şey Eğer Çok Kirletiyorsa Motoru ,Uzun Bir Boru Alıp Onu Motorun Altına Yere Doğru İndirmek Oluyor.Bu Sefer Çıkan Yağ Buharı Araçtan Uzağa Atılıyor.Eğer Boru İle Yere Doğru UZatacaksan Dikkat Et Araca Akmasın Boruyu Biraz Uzun Tut Direk Yere Damlasın Bazıları Gidiyor Sase Başına Filan Denk Getiriyor Bu Sefer Ön Düzen Parçaları Filan Zarar Görüyor Toz Toprak TOpluyor Aracın Üzerine
@DarkredBlue61 
Kardeş siz galiba anlıyorsunuz bana da Bi yardımcı olurmusun uz. Bende enjeksiyonlu şahin var. İki defadır deneyimledim, akü kutup başı skülünce bir müddet sonra filtre kazanının altında gaz telinin oralardan benzin damlıyor, varmı böyle birşey yoksa yanılıyormu yum? Teşekkürler
@Bekir Aytekin @DarkredBlue61 değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.
Oradan yağlanma söz konusu ise subap lastiklerinde sıkıntı olabilir eğer motor kondisyonu iyi ise,
Bu subap lastiklerinin değişimi içinde silindir kapağının sökülmesi gerekiyor
Normalde motor bittiği zaman oradan yağ üfler ustaların motor sağlığını kontrol ettikleri yerdir
@Falcon417 üstad conta felam değişti sekmanlar felan motora bakım yapıldı komple indirildi motor egzantirik mili felan değişti çekişinde felan bir sıkıntı yok arabanın işte yağlanması can sıkıyor. Elktronik ateşlemeye çevirme düşüncem var bu şekilde çevirsek sıkıntı yaratırmı.
@ozgur_balli Yukarı yağ üfleme sebebi o zaman subap lastikleri onları sağlam görüp değişmemişler o zaman ya da bakmamışlar bu şekilde elektronik ateşlemeye geçmenin sakıncası yok yağ üfleme olayını çözmek için subap lastiklerine baktırman lazım
@Falcon417 eyvallah üstadım aylık toplayacağım inşaAllah formda da paylaşırım maliyetimi felan. Hayırlı akşamlar.