Tofas Team

Tam Versiyon: Sıcakken geç çalışma lpg
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba abiler enjeksiyon lu kartal aracım ın bugün bujilerini değiştirdik Lancia marka bujileri taktık önceki bujilerim tamamen ölmüştü aracım 72 de fan açıyor ve fan açıkken tüp de motor sıcakken marş yaptığımda geç çalışıyor ve sıcakken marş yaptığımda  bugün dikkatimi çekti benzin kokusu geldi araçtan sizce problem nedir

Bujileri değişmeden öncede aynısını yapıyordu şimdide aynı sorun devam ediyor
Önceki Bujilerin Neydi? Campion Marka Harici Biraz Sıkıntı Bu Araçlarda. Birde Subap Ayarın Ne Alemde?
Campion marka çıktı eskiler ama ustam Lancia al o daha iyi patlatma v.s hiçbir şey yapmaz dedi ondan aldık taktik subap ayarına ise hiç bakılmadı abi

Abi acaba araç benzinle LPG yi mi karıştırıyor bunu nasıl anlarım yada öğrenirim
Şimdi Söyle Birşey Var.Eğer Aracın Erken Fan Açıyorsa Bu Akü İçin Bir Yüktür. ÖRnek Veriyorum Bizim Aracın Aküsüde Gidici.Şarj Tutmaz Halde Artık.Günlük Kullanımda Örneğin Parklar Falan Filan Açıkken Marş Yapınca ARaba Hem Geç ÇAlışıyor Hemde Akü Zorlanıyor Bunu Fark Ediyorum.Şimdi Senin Sorunun Birinci Sebebi Bu Olabilir.

İkinci Nedeni İse Evet Araç Karıştırma Yapabilir Fakat Bunu Kokudan Birde Hem Benzin Hem Gaz Verince Arac Boğulur ve O ŞEkilde Anlarsın.


Bak Bujilerin Konusundada Birşey Söyleyemem Çünkü Hiç Denemedim ve Bu ARaçlarda Buji Olayı Tamamen Bela Yani Bunu Söyleyebilirim Big Grin 


Lpg Anahtarında Problem Olma İhtimali Varmı veya Kesici Rölede vs? Bir Ara Bizimkinde Sıcakken Benzinde Çalışmama Olayı Vardı Ne Kadar Marş Yaparsan Yap Motor Yakıtsız Dönüyordu MEğer Röle Takılı Kalmiş Lpgde Değiştirince Düzeldi.


Karıştırma Olayının En Kolayı Örnek Veriyorum Motor Isındığı Zaman Aç Kaputu Enjektörün Kablosunu veya Benzin Beyininin Kablosunu Filan Söküp Dene Olmadı. Enjektörün ki Zahmetli Dersen Arabayı Benzine Al Lpg Kesicisini Kablosunu Çıkart.Regulatör Üzerinde 2 Tane Soket Var Onları Sökersen Araç Lpgye Geçmeyeceği Gibi Lpg de Göndermez Motoruna.Ha Kesici Arızalı Olur O Ayrı Dava. Sen Olmadı Benzinle Dene.


Son Olarak Benzin Kokmaması Gerek.Eğer Uzun Süre Marş Yapıyorsan Benzinde Aracı Boğabilirsin Öyle Bir Sıkıntıda Var.Eğer Subap Ayarın Filan Yapılmamiş veya Bozuksa Geç Çalışma Yapabilir. Gaz Ayarın BOzuksa Çok veya Az Açıksa Subap Ayarı Bozdurur Erkenden.Sonrasındada Motoru Boğarsın.
Ahmet abi şimdi bir ihtimal erken fan açtığı için olabilir bu olayı bilmiyordum havalar sıcak yaz geldi ya müşürü ondan degismedim özellikle fan açıkken marş yaptığımda çok zorlanıyor 
ikinci neden gaz da boğulma yapmıyor ama benzinde 2.ci marşta alıyor ve  patırtılı bir çalışması var ve stop edecek gibi oluyor 
BÖyle uzun uzun yazıp yardımcı olduğun için ayrıca teşekkür ederim

Birde uzun yolda olsun şehir içinde olsun hararet hep 72 de bu da motoru yoruyor sanırım

Ahmet abi diyorum ki aracı bilgisayara bağlatayım bizim burda Bosch car servisi var
@alifurkan44 Yani Sana Söyle Anlatayım.Bu Aküler Ne Kadar Sık Start Stop Yaparsan O Kadar Çabuk Ölür.Örnek Veriyorum Akün Devamlı 10 11 Voltları Görüyordur.Belki Kaçak Vardır Belkide Teyp vs Kullanıyordur Neyse O Kısma Girmeyeyim.Bunları Varsayıyorum ve Eğer Sen Üstüne Eskimiş Aküyle Fan Açmiş Halde Marş Yapmaya Kalkarsan Hem Marşa Zor Akım Gider Hemde Aküyü Yıpratırsın.Dediğim Gibi Bu Aküler Ne Kadar Start Stop Yaparsan Ne Kadar Düşük Voltu Görürse O kadar Ömürleri Tükenir ve Zorlanır.


Ha Şu İhtimalde Var Belki Akü Normaldir Tesisat Akımı İletmekte Zorlanıyordur Onuda Bilemiyorum Ama Biraz Düşük İhtimalde Olsa Bunuda Göz Önünde Bulundurmak Gerek.



Ben Karadenizde Dağ Bayır 87 92 lık Müşür Kullanıyorum Hararet Gibi Bir Sorunum Yok.Çünkü Soğutma Sistemim YEni ve Antifiriz vs de Var. O Yüzden Eğer Sistemin Sağlamsa 72 Çok Erken Bana Sorarsan. Bu Hem Elektriksel Yük Sana Hemde Ufak Ufak O Fanın Ömrünüde Yiyorsun.

İşin Bir Diğer Tarafı Motoruda Soğuk Tuttuğun İçin Hem Yakıtın Biraz Daha Artacak Hemde O Fan Döndükçe Elektriksel Her Yük Aracın Motorunada Yüktür.Örneğin Aynı Yolu Farlar Açık Git Aracın Yakıtı Fark Edecektır. Özellikle Uzun YOlda Gece Yolculklarda Yakıt Verisi Hem Elektriksel Aksamlardan Hemde Soğuk Hava Şartlarından Dolayı Yakıt Biraz Daha Fazlalaşıyor.




Bendede Benzinde Geç Çalışma Vardı Ama Dediğim Gibi Subap Ayarı ve Bujileri Campion Taktıktan Sonra Kesildi.Eğer Aracının Subap Ayarı Bozuksa İşin Ehli Birisine Yaptırırsan Çok Fark Ettirir.Bu Araçlarda Özellkle Bu Tarz Şeyler Doğrudan etkiliyor ve Aracı Sapıtıyor.


Bilgisayara Bağla Ama Lpgde Oldugu İçin Muhtemelen Bir Arıza Çıkmayacaktır. En Fazla Çıkacak Olan Oksijen Sensörü vs Dir Oda Arıza Verir Mi Bİlemiyorum.Ha Şunu Yapabilirsin Aküyü Sök 5 10 Dk Bekle.Sonra Geri Tak ve Marş Yapmadan Çalıştır 20 30 Sn Çalışsın Rolantide.Sonrada Aracı 1 Hafta Filan Benzinde Binip Bir Dene.Sorun Devam Ederse Olmadı Bağlat.
araçta ısınınca geç çalışma varsa veyahut ikinci marşta çok uzunda alıyorsa lpg regülatörün gazı tam kesmiyor bir miktar daha gaz gönderip aracı boğuyo olma ihtimali yüksek. ancak aracın enjeksiyonlu olduğu için aynı anda benzin de atıyor olma ihtimali var ve çift yakıt karıştığında patırtı yapar