Tofas Team

Tam Versiyon: Muyanede çok büyük sorunum
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
öncellikle merhabalar arkadaşlar dün muayenem bittiği için muayene istasyonuna gittim her şey güzel evraklarımı verdim. dışarda beklerken plakamı okuyup işlem yerine çağırdılar. ve bomba burda patladı ruhsatımdaki muayene bölümünde pul ve mühür yok görevli bayan bu sahte dedi neye uğradğımı şaşırdım. Normalde poli çağırığ hakkında işlem yaptırmam gerek dedi durumu anlattım ben bu aracı 7 ay önce aldım ozaman hiç dikkat etmemiştim sadece tarihe baktım geçtim dedim. ve bu geçen 2 senemide boşa sayıyorlar ya 400 lira ceza verir muayene yaparız yada gider böyle gezersin dediler. Aracı aldığım kişiyede ulaşamıyorum ve ne yapacağımı şaşırdım. Acaba diyorum muayene tarihi yazılı ruhsat sayfasını kaybettim desem ne olur. normal muayene girebilirmiyim. Sizlerin öneriniz nedir?. Yardımcı olursanız sevinirim.
Aracın muayenesi sadece kağıtta mı kalıyo yoksa bi sisteme işleniyor mu? Sakat işler bunlar bence yaptır kardeş parasını verip, illa bi şekilde baş ağrıtır o anlaşılınca. Çok geçmişler olsun Confused
Aldıgın kişiye ulasmalısın yada bi avukata gidip konusmalısnız. belki halledilir bir iki dilekçeyle yoksa bosuna 400 tl vermeyin. illaki şart muayene ama sahte nasıl oluyor nerde yapıldıgı felan çıkması lazım sistemden
kaç defa polis durdurdu o zaman kontrol yapıyorlar bişey olsa çıkardı eğer böyle olıuyorsa bizde yazalım muayene bitiş tarihi 2014 diye geçek gidek normalde aracı devir alırken muayenesiz araçlar devredilmiyor diye biliyorum bu iş nasıl anlamıyorum.
Muayenesiz araç devredilir yalnız kağıtta muayenesiz aldığına dair bi yazı olur ve bir zaman dilimi yazar o zaman diliminde muayene yaptırman gerektiği yazar.. ilk arabamı alırken ben bütün sayfaları okumuştum adam deli olmuştu Big Grin sonuçta imza atıyoruz nolur nolmaz.
http://www.tuvturk.com.tr/plaka-sorgulama.aspx

Plakanızı burdan sorgulayın.Muayeneye girip girmediği belli olur.
yapıyorum sorgulamayı Belirtilen plakaya ait muayene kaydına ulaşılamamıştır! diyor denemiştim burayı.. heralde çok pis tongaya geldik
(15.11.2012, 22:29)uzmanugur yazdı: [ -> ]yapıyorum sorgulamayı Belirtilen plakaya ait muayene kaydına ulaşılamamıştır! diyor denemiştim burayı.. heralde çok pis tongaya geldik

Orda da çıkmıyorsa muayeneniz sahte geçmiş olsun.Eski sahibine ulaşmaya çalışın.Yoksa mecbur cezayı ödeyeceksiniz.
Peki bunun sahte oldugunu muayene istasyonuna kadar kimse fark etmiyormu ? bnce bi avukatla görüşmelisiniz. aldıgınız adama tazminat davası acarak bile kazanırsınız.
Normalde trafik polisi anlaması lazım benim başıma geldi muayene sahte çıktı emanet bir arabada.

Size ceza değilde en son muayene geçerlilik tarihinden itibaren muayenesiz gibi sayıyorlar ve ona göre ücretlendirme yapıyorlar değil mi ?

Ruhsat sayfasını kaybetsenizde bişey değişeceğini sanmıyorum zaten ruhsat çıkarma işlemleri masraf vsleri yine bir dünya para ödersiniz.

Şu an için yapılabilecek çok birşey olacağını zannetmiyorum eski sahibine ulaşsanız belki bir nebze birşeyler yapılabilir tabi karşıdaki adama da bağlı.Dava açsanız hiçbir sonç çıkacağını zannetmiyorum adamda ben bilmiyodum birine verdim yaptırdı diyecek zaten bugün suç duyurusunda bulunsanız 6 aydan önce mahkeme olmaz ilk mahkeme kimlik tespiti hakim pek birşey sormuyo zaten en az 3 ay daha atar ıvır zıvır avukatıydı velaketiydi vs bir dünya masraf ödersiniz sonuçta birşey çıkacağını sanmıyorum.
Sayfalar: 1 2 3