Tofas Team

Tam Versiyon: Yatak Sardı sonra Krank çizdi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
İyi günler. Ağustos ayının sonları gibi babamdan arabayı teslim aldım. Yaz boyunca köyde bir güzel hırpalanmıştı önce gidip 3-4 saat uğraşarak temizledim. Biraz benzin aldım düz yolda kaptırayım 3 ay arabasız kalmanın acısını çıkarayım dedim. Kaptırmaz olsaydım 2. 3. vites derken araba hantallaşmaya başladı. 1. vitese kadar düştüm sonrasında boşa attım ve araba stop etti. Kontağı açınca yağ lambasının yandığını farkettim (göstergede biraz bile ışık yoktu zar zor gördüm). Yağ çubuğunu çektiğim gibi duman gelmeye başladı delikten. Arabayı sanayiye çektirdim. Önce sözde usta geçmiş olsun arabayı bırak git dedi. Başka bir usta geldi hemen yağ al gel dedi. Bi koşu 2 litre yağ aldım geldim. Yağı doldurup bujilerin çıktığı küçük kutuyu söktü bijon anahtarı gibi bişey sokup çevirmeye başladı. Kontağa bas dedi kızım gürleyerek uyanmıştı resmen Big Grin Ama motor sanki dizelmiş gibi ses veriyordu. Yatak sardı dediler. Yatakları değiştirdik bu sefer de krank çizmiş dediler. Ama gaz verdikçe takur tukur oynuyordu motor resmen. Gel zaman git zaman o şekilde epey bir sürdüm. o haliyle Erzurum'a bile gitmişliğim var yani harbi motormuş Big Grin Ama az önce okul çıkışı arkadaşla biraz bastık. Dönerken arka tekerlekler bir saniyeliğine kitledi ve araba yine hantallaştı. Motor sesi çok daha yükseldi sanki motorun içinde pistonlar kafasına göre hareket edip sağa sola vuruyordu. Akıllara zarar bir ses. Hemen durup yağına baktım. Yaklaşık yarım litre yağ eksikti. Tamamladım biraz dinlendirdikten sonra hafif bir düzelme oldu eve zar zor geldim. Ama kalkışlarda tam gaz bile versem araba tekliyor. Motor sesini söylemek bile istemiyorum traktör sesini bile bastırabilecek bir ses resmen. Yarın sabah sanayiye teslim etmeye gideceğim arabayı. Sadece krank taşlatıp yatakları değiştirecek. Sorunu çözer mi yoksa başka işler açar mı başıma ? Bilgilendirebilirseniz sevinirim, teşekkürler.
geçmiş olsun kardeş,tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaklardır,umarım en az masrafla kurtulabileceğin bir arızadır..
Geçmiş olsun eğer krank milinizde yatak farklılıkları olacaksa. degiştirmenizi öneririm Topal krank başınıza dert açabilir sonradan Smile
Geçmiş olsun taslatmak yerine yenisini alsanız kafanız rahat eder benim düşüncem.
Yenisi ne kadardır ? Olmazsa söyleyeyim değiştirsin.
taşlama işlemi yaptırabilirsin. benim araçta geçen ocak ayında sıfır motor yapıldı a dan z ye herşey değişti fakat akıllı ustam yağ pompasını değiştirmediği için ilk gün krank çizildi. hafif bi ses yapıyodu baştan bi müddet böyle bin dedi bindim sonra açtılar baktılar yataklar yağsız kalmış ve krank çizmiş. mart ayında tekrardan söktü yaptı tabi para falanda vermedim =) şeytan kulağına kurşun şimdi bir sıkıntım yok. yenisi pahalıdır diye düşünüyorum. hem yeni bile alsan rektefiye edilmesi lazım tam yerine oturcağını sanmam.
http://www.unluoto.com.tr/Krank-1600-GENMOT-_215.html burda var incelersen. 185 tl
Peki krank taşlanırsa veya değişirse performansda artış olur mu ? Şuan motor bitik halde bile 130km hıza çıkabiliyor. Üst kapağı da taşlatmayı düşünüyorum.
ben olsam konya işi güzel kranklardan alırdım Big Grin hani şu baltası bol olanlar
Valla hocam param olsa motor bloğunu komple parçalatıp yaptırmayı düşündüm. 2 bin lira fiyat çektiler 1 haftada teslim ederim demişlerdi. Ama şu aralar baya harcama yaptım sıkışığım ne kadar ucuza mal edersek o kadar iyidir yani Smile Şu motor sesinden kurtulayım başka birşey istemiyorum zaten.
Sayfalar: 1 2 3