Tofas Team

Tam Versiyon: Akü Kutup Başı Kıvılcım Yapma Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Akünün Artı Ve Eksi Kutupbaşlarını söküp hepsini zımpara yaparak oksitlerini aldım kablolarda oksit yapmıştı bütün kabloları kesip yeni üç açtım tekrar kelepçelerine takıp sıktım vidalarını bantladim bı güzelce son olarakda artı kutup başını taktım sorun yok fakat en son eksi kutup başını takınca pıt pıt kıvılcım gibi şase yapıyor bende elektrik konusunda çok bilgim olmadığı için sizlerden destek almak istiyorum  kablo ve kutup başlarını yenilemeden önce yapmıyordu  zımpara yspsrwk saseler güçlendiği icinmi mi oldu acaba daha çok akım verio die yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Sorun yok kutup başını takarken ufak kıvılcımlar çıkar zaten
Öncede Yapıyordur. Yapması Bir Sorun Arz Etmez.Ha İllede Yapmamasını İstiyorsan Gidip Sigorta Kutusundan Tavan Saatı Teyp veya Merkezi Kilit Gibi Parçaların Sigortalarını Sökmelisin.
Sn @Konici34 Ferhat bey, endişe etmeyin. Elektrikte devre tamamlanırken çok küçük çapta ark (kıvılcım) oluşması gayet normaldir.

Akü sökülürken önce artı (+) kutup başı sökülür, sonra eksi (-) kutup başı sökülür. Akü bağlanırken önce eksi (-) kutup başı bağlanır, sonra artı (+) kutup başı bağlanır. Burada amaç kısa devre oluşumunu önlemektir.

Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, akünün bakım/değişimi için sökülmesi, ve yahut bakım/değişim sonrası bağlanması esnasında artı (+) ve eksi (-) kutup başları asla birbirine temas etmemelidir.

Akü montajından sonra artı (+) kutup başı plastik/kauçuk koruma kapağı ile mutlaka muhafaza edilmelidir. Şayet plastik koruma kapağı yok ise, koruma kapağı alınana kadar elektrik izole bandı ile muhafaza edilmelidir.
@kadireren @mesdogru teşekkür ederim denedim az bı kıvılcım oldu geçti sonra
@mesdogru abi ya senin yanlışın yada benim yanlışım var ben akü de ilk eksi kutbu söküyorum sonra artı ilk eksi kutbu sökmenin amacı eksi kutup kaportaya değerse kötü şeyler olabilir

Pardon yanlis demişim artı kutup ilk söküp kaportaya degerse kötü şeyler olabilir
(12.05.2021, 22:36)yasin0678 yazdı: [ -> ]@mesdogru abi ya senin yanlışın yada benim yanlışım var ben akü de ilk eksi kutbu söküyorum sonra artı ilk eksi kutbu sökmenin amacı eksi kutup kaportaya değerse kötü şeyler olabilir

Pardon yanlis demişim artı kutup ilk söküp kaportaya degerse kötü şeyler olabilir

Sn Yasin bey düzeltme için teşekkür ediyorum. Sizin yönteminiz doğru olandır.

Sn Konici34 Ferhat bey yanlışlık için özür diliyorum.

Doğru bilgi; 
1-) Akü sökülürken önce eksi (-) kutup başı sökülür, sonra artı (+) kutup başı sökülür.

2-) Akü bağlanırken önce artı (+) kutup başı bağlanır, sonra eksi (-) kutup başı bağlanır. Burada amaç kısa devre oluşumunu önlemektir.