Tofas Team

Tam Versiyon: Araç al sat
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
(06.05.2021, 02:37)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]@rantez22 Hani Bir Ara Expertiz Raporu Olmadan Satılmıyordu Sanki  düşün

hangi ara ? ben duymadı öyle birşey suan varsa birşey diyemem 1.5 sene önce opel aracımı sattım o zaman satarken duymadım Smile
Geriye 15 bin veririm dersin arabayı bu şekilde geri alabilirim de al geri 2 bine de arabanın altını yaptır daha fazla paraya sorunsuz satış yap
(06.05.2021, 00:00)Caca.or yazdı: [ -> ]Usta araç 93 model 28 yaşında tofaslarin altı kronik çürüyor bilirsin bende sol arka tandır kolu bağlantı yerini kaynak yaptırmıştım alıcıya da dedim al arabayı istediğin ustaya göster dedim adam göstermedi altında da kaynak yaptırdım dedim çürükler neticesinde ne yani 28 yaşında araba ben mi suçlu oluyorum gosterseydi ustaya 
@mesdogru

Sn Çağlar bey mahkeme başkanı tamamen somut delil üzerine hüküm inşa eder. Her hangi bir uyuşmazlıkta sözün önemi yoktur. Mahkeme başkanı bu durumda sözün resmi olarak kayıt altına alınıp alınmadığına bakar (senet, çek, noter antlaşması vb gibi).

Siz bir ürün sattınız. Yargı bu ürünün yaşına ve morfolojik görüntüsüne bakmaz. Yargı uyuşmazlık halinde bilirkişinin tespit raporuna bakar. Bilirkişi araçtaki olağan tamir ve bakım izlerinin haricindeki, gözle görülür arıza, çürük, kaynakla sonradan ekleme gibi ticaret etiğine aykırı (gizli ayıp) unsurlar tespit edecek olur ise, bu tespitlerini tutanak altına alır ve mahkeme başkanlığına sunar. Bu durumda mahkeme başkanlığı sizin a-lehinizde hüküm verecektir. 

Bu hükümle aracı geri almak zorunda kalmakla birlikte, mahkeme masraflarını, bilirkişi masrafını ve karşı tarafın vekalet ücretini ödemek zorunda kalırsınız.

Siz satış öncesi aracın sorunlu kısımlarını tüm detayları ile müşteriye anlatır, bu anlatımı da gerek oto ekspertiz raporu, gerekse noter devir evrakına şerh düşerek  kayıt altına alırsanız, mahkeme başkanlığı bu delilleri sizin lehinizde hükme bağlayabilir. 

Bakınız önemle ifade ediyorum. Yargı, "abi ben adama istediğin ustaya göster dedim, adam göstermedi şimdi de iade etmek istiyor yaaaa" ifadesine itibar etmez. Yargı, uyuşmazlık durumlarında somut delil ve bilirkişi raporlarına bakarak hüküm verir.

Bu bilgilerin eşliğinde: Öncelikle aracı sattığınız kişi ile iletişime geçin. Hangi nedenlerden dolayı aracı iade etmek istediğini öğrenin. Samimi olarak ikna etmeye çalışın. Ancak müşteriniz makul bir neden öne sürüyor ise (siz satıcı olarak bunu bilirsiniz) hiç uzatmayın, noter masrafını talep ederek aracı iade alın. 

Daha sonra aracı tüm detaylarını belirterek satışa koyun, satış esnasında bu detayları mutlaka yazılı kayıt altına alın ve satın. Sizin için hayırlı olan emin olun budur.

(06.05.2021, 12:25)TuNeR_32 yazdı: [ -> ]Geriye 15 bin veririm dersin arabayı bu şekilde geri alabilirim de al geri 2 bine de arabanın altını yaptır daha fazla paraya sorunsuz satış yap

Sn Hasan bey insanları "nitelikli dolandırıcılık"a yönlendirmeyin. Bu yöntemi, insanları dolandırmak için sorunlu araçları satıp, alıcı aracı geri vermek isteyince daha ucuza geri alan dolandırıcılar uygular. Bu kanunda suçtur.
mesdogru kesinlikle katılıyorum. 2 bin eksikliğine alırım sözünü genelde youtube vb sitelerde dile getirilen dolandırıcılık süreçlerinden duyuyoruz. eğer almak gerekirse aynı fiyatla geri almak gerek, sadece alım satım ücretini karşıya bırakmak gerek diye düşünüyorum. diğer türlü piyasaya ayıplı mal satanlardan bi farkımız kalmaz.
@TuNeR_32 @mesdogru 
Bende mesut abiye katılıyorum bu yöntemleri dolandırıcılar kullanıyorlar daha düşüğüne geri almak fikri çok yanlış ortada alıcının hatasından kaynaklanan bir durum var ancak noter giderini karşılamak kaydıyla araç geri alınabilir
Ne şerefsiz insanlar var aracı o kadar kötüledi benden 17 e aldı 17500 e anlaşmıştık 500 TL mi vermedi şimdi de ilana koymuş 20 bine 
@mesdogru
(07.05.2021, 11:43)Caca.or yazdı: [ -> ]Ne şerefsiz insanlar var aracı o kadar kötüledi benden 17 e aldı 17500 e anlaşmıştık 500 TL mi vermedi şimdi de ilana koymuş 20 bine 
@mesdogru

Sn Çağlar bey insan doğası gereği bir ürünü alırken en ucuza almak ister. Bunun için de malı ticaret etiğin uygun olmayan şekilde kötüleyebilir. 

Aynı insan yine doğası gereği bir ürünü satarken de malını en yüksek fiyattan satmak ister. Bu süreçte yine ticaret etiğine uygun olmayan şekilde malını abartarak övebilir. Bu tarz ticarette sabırlı olan kazanır.
Dünyada pek az insan müstesna olmak üzere, genel ticaret usulü maalesef budur.

Konuya dönecek olur isek; Siz bir ürün sattınız. Alıcı ürünü eleştirerek sizin pazarlık gücünüzü zayıflattı ve istediği rakama ürünü sizden aldı. Bu saatten sonra ürünün bütün tasarruf hakkı alıcıya aittir.

Dilerse o ürünü misli ile artırarak satışa koyar. Dilerse o ürünü bedelsiz olarak bağışlar. Bu durumda satıcının alıcıyı eleştirme hakkı yoktur. 

Ancak çok önemli bir detay var ki, mutlaka dikkat edilmelidir. Tanıdık ile yapılacak dahi olsa, ticaret kâr/zarar teşebbüsüdür, uyuşmazlık anlarında tanıdık olsun ya da olmasın ikili ilişkilere zarar verebilir. 

Bu nedenle pazarlık aşamasında ürünün fiyatı mutlaka net olarak belirlenmeli, bu rakam 17500 TL olarak belirlendi ise, sözleşmeye mutlaka eklenmeli, satış öncesi tahsilat mutlaka yapılmalıdır.

Sn Çağlar bey 500 TL peşine düşülecek bir rakam değil. Canınızı sıkmayın başınızın sadakası olsun.

Ek bilgi; İlana ait bağlantıyı (linki) paylaşabilir misiniz?
20 bine koyma sebebi pazarlık payıdır malum piyasada pazarlık adı altında mezarcılık yapılıyor ,ortayı bulmak yok millet kafasındaki fiyata almak istiyor bunun adıda pazarlık olmuş.Gelenler bakacaklar üç beş kırıp öyle alacaklar o da kendine göre pay koymuş işte.Hani satsında seninde kafan ağrımasın boşver
Sayfalar: 1 2