Tofas Team

Tam Versiyon: akü biter mi ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
selamun aleyküm arkadaşlar malum yasaklar var araba şehirdeki evde  kaldı yasak bitene kadar dönemicez aküm yeni 6 7 aylık ama gidene kadar bir sıkıntı olurmu ya aklım arabada kaldı.
@doğans16 abi akün yeni ise hiçbir sorun olmaz benim arabada alarm var ben 1 ay boyunca kullanmadım akü yinede bitmemişti
abinin dediği gibi 1 ay ve sonrasında sorun olur 6 aylık akü bitmez 15 günde
@yasin0678 
@Şahin1998 Eyvallah kardeşlerim teşekkür ederim malum aracı bıraktık orda calistirmicaz etmicez insanın aklı kalıyor
Sn @doğans16 Barış bey, akü durağan halde olsa dahi de-şarj olur. Aracınızda düşük voltajda elektrik kaçağı olsa dahi, bu kaçak uzun sürede akü voltajında azalmaya, nihayette aracınızın çalışmamasına neden olacaktır.

Akülerde ideal voltaj 12.5+ volttur. Akü 11- voltun altına düştüğünde araç çalışmakta oldukça zorlanacak, belki de çalışmayacaktır. Bu nedenle; mümkünse aracınızı belirli aralıklar ile çalıştırmak, ya da aküyü sökerek evde belirli aralıklar ile şarj etmek (redresör şarjı) akü sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Uzun süreli parklar, aküde sadece de-şarj işlemi oluşturmaz. Sülfatlaşma dediğimiz sorun da ortaya çıkabilir, Uzun süre kullanılmayan araçların aküsünün  içinde bulunan sülfat iyonları (akü sıvısı), akü bloklarına yapışarak akünün şarj almasını engel olabilir. Bu durumda maalesef akü ömrü beklenenden daha kısa olmaktadır.

Akünüz yeni olsa dahi, uzun süreli parklarda aracınızın (-) kutup başını sökerek hem muhtemel elektrik kaçaklarına karşı önlem almış olursunuz, hem de akünün voltaj kaybının önüne geçmiş olursunuz.
Ancak bu durumda aracınızın güvenlik sisteminin devre dışı kalacağını unutmamanız menfaatinizedir.
Ben her ihtimale karsı - kutbu söktüm.Sonuçta elektronik bir sey yok.
@mesdogru teşekkürler mesut abi biraz acele olunca araç orda bırakmak zorunda kaldık imkan olmadı kutup başını sökmeye inşallah birşey olmaz diyelim.